15.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 maja, 2024

V Lenartu so tekmovali in se družili člani SDS

Piše: e-maribor

Lenart je bil letos prizorišče 22. letnih športnih iger stranke SDS. Tradicionalne prireditve so se udeležili številni člani in članice stranke in se pomerili v različnih športnih panogah, tudi šahu.

Kot se spodobi za prave športne igre, so člani športnega foruma najprej izbrali svojega predsednika. Tako se je pred športnimi igrami naprej odvil 7. kongres športnega foruma, ki je izvolil novega predsednika. Ta je postal član OO Jesenice, Andrej Vastl, ki je dejal, da si bo prizadeval, da bodo člani stranke SDS aktivni tudi na raznih športnih prireditvah.

Novega predsednika je podprl tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je poudaril, da stranka vedno strmi tudi k temu, da se člani in članice družijo med seboj. Dejal je, da tam kjer ni druženja, tudi ni trajnosti. In stranka tega ni nikoli zanemarjala.

Janez Janša: “Letos je leto krepitve SDS. Ker smo v opoziciji, ne moremo toliko prispevati k izgradnji Slovenije, je pa zato čas, da se okrepimo in da gremo v naslednje leto še močnejši. Prihodnje leto bodo potekale volitve v Evropski parlament, volitve, na katerih bo SDS še petič zmagala!

 

Lenart je mesto v Slovenskih goricah, ki je obdano z lepo naravo obljudeno z pridnimi delavnimi in patriotsko naravnanim karakterjem. So tudi odlični gostitelji. In to ne prvič. Verjamemo in želimo si da še večkrat. Danes je bilo živahno v ŠRC Poleni. Tudi drugje. Nedaleč vstran, na Zavrhu, je del svojega življenja preživel slovenski pesnik in predvsem vojskovodja ter človek, ki je ubranil slovensko severno mejo.

Tekmovalo se je v več disciplinah in sicer v: malem nogometu, košarki, odbojki na mivki, namiznem tenisu, teku in šahu. Bilo je pestro, zanimivo, tekmovalno. Temu primerni so rezultati. Kljub vsem prizadevanjem je zmagovalec samo eden,” je dejal gostitelj športnih iger, poslanec Franc Breznik.

Športniki stranke SDS, ki so v Lenart prispeli iz vseh koncev Slovenije so se po predstavili v šestih športnih panogah. V nogometu, košarki, odbojki, namiznem tenisu, teku in šahu. Seveda so tekmovalci za svoje dosežke dobili tudi posebne medalje. Najboljši občinski odbor pa je dobil tudi velik pokal. Letos je bil to ekipa iz Vojnika, kjer so člani nastopali prav v vseh športnih panogah.

 

Zagotovo je največ pozornosti gledalce pritegnil mali nogomet, v katerem so igrali tudi nekateri poslanci, med njimi tudi predsednik stranke SDS Janez Janša.

Tako pa so si tako razdelili odličja:

 

Tek dečki dečki do 15 let– tretje mesto – Mark Hacin, Moravče, drugo mesto – Jan Komplet, Vojnik, prvo mesto – Jakob Benčina, OO SDS Trebnje.

Tek dečki od 16 do 30 let -Prvo mesto- Domen Hribernik, OO SDS Vojnik

Tek moški od 31 do 45 let – Drugo mesto – Simon Šaleta,  OO Dravograd, prvo mesto – Metod Škrlet iz Lenarta

Tek moški od 32 do 45 – Tretje mesto – Maksimiljan Zavrnik, MO SDS Maribor, Drugo mesto – Anton Šturbej, OO Rogatec, zmagovalec teka Bojan Hrovat, OO SDS Vojnik

Tek moški od 46 do 60 let – Tretji mesto – Jože Jelen, OO SDS Mozirje, drugo mesto – Igor Škrinjar, OO SDS Ruše, zmagovalec Milah Hribernik, Vojnik.

Tek dekleta do 13 let – Zmagovalka – Teja Muzel, OO SDS Vojnik

Tek ženske od 45 do 60 let – Tretje mesto – Danica Muzel, OO SDS Vojnik, drugo mesto – Tatjana Oderlap, OO SDS Mozirje, prvo mesto Jerca Belak, OO SDS Vojnik.

Tek ženske nad 60 let – Drugo mesto – Slavica Ledinek, OO SDS Vojnik, prvo mesto – Zdenka Brecelj, OO SDS Vojnik.


Namizni tenis moški – Tretje mesto – Vili Arnuga – MO SDS Maribor, drugo mesto – Tomaž Terenčič,  Prvo mesto – Edi Ravnik, OO SDS Slovenske Konjice.

Namizni tenis ženske – Tretje mesto – Tatjana Lazar, MO SDS Ljubljana, drugo mesto – Maruša Babnik, MO SDS Ljubljana, zmagovalka- Nuša Vidmar, OO Vojnik


Šah ekipno – tretje mesto – ekipa MO SDS Maribor, drugo mesto OO SDS Vojnik, najboljši šahisti na športnih igrah-  SDS Celje.


Košarka – tretje mesto ekipa- OO SDS Slovenske Konjice, drugo mesto – OO SDS Kozje, zmagovalci OO SDS Lenart


Odbojka na mivki – tretje mesto ekipa SDS iz Podravja, drugo mesto – OO SDS Kozje, zmagovalci – OO SDS Trebnje.


Ekipa malega nogometa – tretje mesto – ekipa iz OO SDS Lenart,  drugo mesto – ekipa MO SDS Maribor, zmagovalci malega nogometa – ekipa Šmarje pri Jelšah.


Najboljši odbor 22. športnih iger Slovenske demokratske stranke v Lenartu je bil občinski odbor Vojnik

e-maribor

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine