2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

V Istri v času praznikov turistične kapacitete skoraj v celoti zasedene

V času velikonočnih praznikov se v istrskih občinah obeta zelo dober turistični obisk. Večina hotelov v Piranu in Portorožu bo polno zasedenih, polno ali skoraj v celoti zasedene kapacitete pričakujejo tudi v Izoli, tudi v koprski občini pa bo zasedenost kapacitet presegla 80 odstotkov.

 

Večina hotelov v piranski občini bo tako v času velikonočnih praznikov polno zasedenih, pravijo v Turističnem združenju Portorož. Med gosti kot običajno prednjačijo Italijani, sledijo jim Avstrijci, veliko pa je tudi slovenskih gostov. Povprečna doba bivanja je od dveh do treh dni.

V času velikonočnih praznikov si bodo obiskovalci sicer lahko ogledali velikonočni tržnici v Piranu in v parku hotela Kempinski Palace Portorož, v Piranu pa bo v teh dneh še na ogled razstava Križev pot po piranskih cerkvah s podobami Janeza Bernika. Prav tako bo obiskovalce privabila tradicionalna jadralska velikonočna regata.

Tudi na račun slednje si dobro zasedenost obetajo tudi v Izoli, saj je tam več skupin jadralcev, ki se pripravljajo na omenjeno regato, so zapisali v Turistične združenju Izola.

Čez velikonočne praznike tako pričakujejo, da bodo namestitvene kapacitete, za katere spremljajo podatke, skoraj v celoti zasedene. Hotel Delfin bo denimo polno zaseden, zasedenost v Hotelu Marina je podobna kot lani, imajo pa že zdaj popolnoma zasedeno restavracijo, kjer ponujajo poseben velikonočni meni. Tudi hoteli San Simon, Belvedere in Keltika so skoraj polno zasedeni. Glede na rezervacije je med tujimi gosti opaziti največ Avstrijcev, Italijanov in Nemcev.

V Izoli sicer letos že januarja in februarja beležijo pozitivne rezultate. Tako so zabeležili 15-odstotno rast pri opravljenih hotelskih nočitvah, odlično pa so bili zasedeni tudi hostli ter agencije, ki oddajajo sobe. Skupaj so v prvih dveh mesecih letošnjega leta zabeležili 16-odstotno rast nočitev v primerjavi z lanskim letom. Domačih gostov je bilo za 12 odstotkov več, tujih pa za 40 odstotkov. Pozitivne so tudi napovedi za marec.

Med drugim bo v času praznikov odprt tudi muzej Izolana – hiša morja, in sicer med 10. in 17. uro.

V Turistični organizaciji Koper ocenjujejo, da bo zasedenost nastanitvenih zmogljivosti v mestni občini glede na razpoložljive podatke več kot 80-odstotna. Med obiskovalci sicer prevladujejo Italijani, Nemci in Belgijci ter domači gostje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine