21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah okuženi že trije zaposleni in šest stanovalcev #koronavirus

 V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah se je okužba z novim koronavirusom, potem ko so v sredo potrdili prvi primer pri eni od zaposlenih, do danes razširila že na tri zaposlene in šest stanovalcev. Kot je sporočila direktorica doma Gordana Drimel, imajo še trije stanovalci povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevajo, da so okuženi.

 

Po besedah direktorice imajo tako oskrbovanci kot zaposleni zaenkrat samo povišano temperaturo in drugih bolezenskih znakov ne kažejo.

Sicer pa so v šmarskem domu zaposlene dodatno angažirali za razkuževanje prostorov in vzpostavljajo dodatne izolacijske prostore. Poostreno spremljajo zdravstveno stanje stanovalcev in sproti obveščajo svojce obolelih.

Prav tako so po besedah Drimelove v stalnem stiku z občinskim štabom civilne zaščite, zdravstvenim domom, epidemiologom nacionalnega inštituta za javno zdravje, od katerega še čakajo dodatna navodila.

Iz šmarskega zdravstvenega doma so domu upokojencev iz svojih sredstev zagotovili nekaj zaščitne opreme, pomoč pa so jim ponudili tudi že nekateri drugi domovi za starostnike po Sloveniji.

Preberite še, kako lahko donirate reviji Demokracija, ki je prva opozorila na nevarnost virusa COVID-19, medtem ko so nas drugi obtoževali, da zganjamo paniko in politiziramo!

Zadnje novice

Sorodne vsebine