28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

V domu starejših v Metliki se stanje že normalizira

Vodstvo Doma starejših občanov (DSO) Metlika je objavilo, da je bilo v obdobju do 4. junija 2020 z novim koronavirusom okuženih skupno 54 stanovalcev. Od tega jih je 34 že ozdravelo, 4 so še pozitivni, 16 pa jih je žal umrlo.

 

Zadnji pozitivni bris je v domu je bil zabeležen 18. maja 2020. Navajajo, da nihče od obolelih ni v kritičnem stanju, vsi se počutijo dobro.

V DSO Metlika so še zapisali, da s 1. junijem obiski v domu nekoliko sprostili, še vedno pa jih je treba vnaprej najaviti. Obiski lahko trajajo dlje časa, izvajajo pa se še vedno na dvorišču doma.

Prinašanje hrane stanovalcem s strani obiskovalcev je dovoljeno, vendar v primernih količinah in v originalni embalaži. Obiskovalci pa morajo ob obisku izpolniti vprašalnik glede svojega zdravstvenega stanja.

V domu izvajajo tudi vse preventivne ukrepe za preprečevanje okužbe. V primeru pojava suma na okužbo ali okužbe imajo pripravljene prostore za izolacijo in primerno zdravljenje.

S torkom, 9. junijem 2020, pa začnejo tudi s sprejemom novih stanovalcev.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji zaradi novega koronavirusa umrlo 108 oseb, od tega jih je imelo 17 stalno prebivališče v Občini Metlika. To pomeni, da je dodatno umrla še ena oseba. Drugih umrlih zaradi covida-19 v Beli krajini ni bilo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine