12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

V Celju danes že 28. tradicionalni koncert Klic dobrote, zbrana sredstva gredo za družine v stiski

Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija nocoj v celjski dvorani Golovec prireja 28. tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, ki letos poteka pod geslom Mladost iz korenin modrosti. Ob koncertu bo telefone v klicnem centru v Ljubljani dvigovalo 71 prostovoljcev iz Mlade karitas, pridružil se jim bo tudi predsednik države Borut Pahor.

 

Smisel letošnjega gesla Tedna karitas je v povezanosti s prostovoljstvom na koncertu Klic dobrote, saj bo na sami prireditvi in pri pripravah sodelovalo več kot 40 mladih prostovoljcev, so sporočili iz Slovenske karitas.

Prireditev v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalce, ki karitasu pomagajo zbirati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji.

Številni nastopajoči glasbeniki, pevci, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim prostovoljnim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali bodo na dobroto src in prinesli toplino v domove slovenskih družin, ki so v stiski.

Na dobrodelnem koncertu bodo ob spremljavi Tamburaškega orkestra Dobreč nastopili Andreja Zakonjšek Krt, Francka Šenk, Eva Černe, Klemen Torkar, Matjaž Stopinšek, Nuška Drašček, Nina Strnad, Anika Horvat, Marjana Mlinar, Luka Sešek, Marko Vozelj, Gregor Ravnik, Gašper Rifelj, Andrej Jerman, Matjaž Mrak, Kvartet Grm, Oktet Žetev in Vokalna skupina Krila.

To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bodo povezovali voditelji Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek.

V letu 2017 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 157.499 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote materialno pomoč vsako leto prejme preko več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji.

Koncert bodo tudi letos prenašali TV Slovenija, prvi program Radia Slovenija in Radio Ognjišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine