17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

V bran vrhovnemu sodniku Janu Zobcu stopili priznani slovenski pravniki Teršek, Avbelj in Letnar Černič, ki so izrazili zgroženost nad pogromom mainstream medijev!

Mainstream mediji so proti vrhovnemu sodniku Janu Zobcu sprožili pravo ofenzivo sovraštva, ker naj bi se lansko leto zlagal o tem, da je v prostorih sodišča doživel fizični in verbalni napad policista, in ob tem objavili posnetek varnostnih kamer na ljubljanskem sodišču, ki po njihovo trditve Zobca postavlja na laž.

V bran Zobcu so se oglasili trije priznani slovenski pravniki: dr. Andraž Teršek, dr. Matej Avbelj in dr. Jernej Letnar Černič, ki so zgroženi nad pogromom s strani mainstream medijev in spletnih komentatorjev, ki imajo vse elemente sovražnega govora. Da pa so takšni – sovražni – javni odzivi povsem normalni, kaže na naravo prevladujoče mentalitete v slovenskem javnem prostoru.

Teršek se je na družabnem omrežju Facebook odzval na članek na 24ur.com z naslovom “So sodnika Zobca res napadli?” in poudaril, da ga ne zanimajo več podrobnosti opisov dogodkov pred objavo posnetka. “Niso odločilne za temeljno vprašanje in končni politično-kulturni sklep. Zanima me samo še eno vprašanje, ki je temeljno in odločilno. Dogodek, arhiviran tudi s posnetkom, jasno in nedvoumno prikazuje arbitrarno oblastno držo, izvajano s policijsko vlogo ob glavnem vhodu na sodišče. Nesprejemljivo je, da se sodnika vrhovnega sodišča zaustavi tako, kot je bil zaustavljen, dotakne, kot je bil dotaknjen in obravnava, kot je bil obravnavan.”

 

Celoten članek lahko preberete tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine