4.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

V baru je dovoljeno, da za mizo sedijo štiri osebe, a očitno si poslanec Matjaž Han predstavlja, da to zanj ne velja!?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Socialni demokrati so že večkrat dokazali, da eno govorijo, drugo pa potem počnejo v praksi. Še posebej, ko gre za trditve, kako naj bi sami vseskozi spodbujali spoštovanje ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa in se jih tudi držali. O tem se je na lastne oči prepričal naš bralec, ki si je danes na lep sončen dan privoščil kavico na terasi lokala v Radečah.

Ko se je naš bralec odpravil na teraso lokala FLOSAR v Radečah, kjer je popil kavico, je lahko na površini mize prebral kakšna so pravila obnašanja. Na listu je namreč pisalo, da se lahko za mizo usedejo maksimalno štiri osebe. Očitno pa si nekateri domišljajo, da to zanje ne velja, namreč vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je meni nič tebi sedel za sosednjo mizo, kjer je bilo skupaj pet ljudi. Torej ena oseba preveč!

Glede na to, da smo v tretjem valu epidemije bi človek pričakoval, da se bodo ljudje držali ukrepov za zajezitev epidemije. Nihče si namreč verjetno ne želi, da bi epidemija po nepotrebnem trajala dlje, kot bi bilo to potrebno. Konec koncev posledice niso vidne le na področju zdravstva, ampak tudi v gospodarstvu. Vzorno obnašanje bi človek še posebej pričakoval od izvoljenega predstavnika ljudstva, ki bi moral državljankam in državljanom predstavljati vzor. Kako namreč pričakovati od državljanov vzorno obnašanje, če ga še sam ne zmoreš?

V stranki SD že nekaj časa poskušajo ustvariti vtis, kako naj bi zaupali stroki in njihovim ukrepom. V praksi pa očitno ni tako. Sicer so svoje zaupanje v stroko dokazali že septembra lani, ko so podprli šolo brez zaščitnih mask, čeprav je takrat stroka jasno poudarila, da katerakoli stranka ne bi smela situacije s smrtonosnim virusom uporabljati za politične igrice. Otroci so namreč prenašalci virusa, ki lahko s prenosom smrtno ogrozijo svoje starše ali stare starše. Glede na to, da je predsednica stranke SD Tanja Fajon nedavno z odprtim pismom predsedniku republike Borutu Pahorju zavrnila možnost za sodelovanje na srečanju z vsemi predsedniki parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin, z ministrstvom za zdravje in posvetovalno skupino na temo epidemioloških razmer, kjer je med drugim kot razlog zapisala, da vlada po njenem prepričanju ne upošteva predlogov stroke in opozicije, je vse skupaj toliko bolj žalostno. Ne bi škodilo, če bi si nastavili ogledalo in se zazrli vanj.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine