23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

UKC Ljubljana grozi do 20 tisočakov globe: Je krivo ščitenje napačne odločitve, ministra Erjavca ali Šabedrov nevestni kader

Nenadzorovanemu zapravljanju proračunskih sredstev ni videti konca. Tokrat gre za primer poleta helikopterja Slovenske vojske, ki ga je Slovenska vojska po naših notranjih informacijah 1. avgusta letos poslala v Split, ne da bi vedeli, kdo bo polet plačal, po navodilu ministra za obrambo Karla Erjavca. Čeprav je formalno nalog kasneje podpisal državni sekretar Miloš Bizjak.

 Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je plačilo poleta že zavrnil, ker za plačilo niti ni pravne podlage, o čemer lahko berete na povezavi, naši viri pa vztrajajo pri izjavi, da ni šlo za nujen polet, o čemer priča tudi dokument splitske bolnišnice, v katerem je zabeleženo, da bi osebo lahko v UKC Ljubljana prepeljali z vozilom. Kar bi seveda pomenilo znatno nižje stroške od 12.056,70 evrov, kolikor je stal polet s helikopterjem.

Na ministrstvu za obrambo se v formalnih pojasnilih sklicujejo na zdravniško napotnico UKC Ljubljana, zato smo se že 2. septembra po odgovore obrnili nanje. Vprašanja v celoti objavljamo v okvirju, pri čemer moramo ponoviti tudi pojasnilo ZZZS, kjer so razkrili: “Poudarjamo tudi, da ZZZS ni bil naročnik tega prevoza, temveč smo ugotovili, da je računu Slovenske vojske priložen obrazec ZZZS “Nalog za prevoz”, ki ga je izpolnil UKC Ljubljana (na obrazcu ZZZS, ki se sicer uporablja samo za prevoze v Sloveniji).””

Več preberite na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine