12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

UKC je vsem lagal, da prvih rentgenskih slik pacientke ni. Potem jih je našla pacientka sama

Turških nadaljevank ne spremljam, zato težko ocenjujem njihovo umetniško vrednost, spremljam pa serije, ki jih je posnel Netflix in razgaljajo delovanje svetovnih mafijskih združb: Narcosa, El Chapa, Suburre … Te so osnovane na resničnih zgodbah.

Netflix bi imel tudi v Sloveniji kaj posneti, nekakšen Balkanski Narcos, saj je državico na sončni stran Alp že zdavnaj ugrabila balkanska (udbo)mafija. In kadar nemočni posameznik »trešči« v ta dodelani režim, se proti njemu zgane celoten državni sistem. Takrat mu lahko pomaga le Bog, saj če ni pripravljen na njihov naklepi načrt, bo lahko celo ob življenje: če ne fizično, pa psihično, finančno pa bo tako ali drugače uničen.

Udbomafija ima lovke tudi v zdravstvu. To vam je verjetno postalo jasno, če ste le spremljali delo preiskovalne komisije, ki je ugotavljala zlorabe v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic. Ni pa denar vse. Režim ščiti tudi tiste zdravnike, ki zaradi svojih nesposobnosti uničujejo življenja pacientov. Minuli teden sem bila priča neverjetni manipulaciji sodišča. Dobro so se pripravili, tudi s sodnim tolmačem za nemški jezik. Da tolmač ni neodvisen, kaže dejstvo, da se je objemal z odvetnico, ki zastopa interese UKC Ljubljana. In ne samo to. Če je še pred leti revizijski kirurg iz Nemčije (pisno) ugotavljal, da je mlada pacientka poškodovana za vse življenje zaradi napake zdravnika UKC, pa je sedaj, ko so videokonferenco na predlog pacientke le odobrili, isti nemški zdravnik zanikal svoje lastne odgovore. Kaj se je zgodilo v vmesnem času? Ima Zemljaričev UKC lovke tudi v Münchnu? Prav tako je UKC vsem lagal, da prvih rentgenskih slik pacientke ni. Potem jih je našla pacientka sama, in to v arhivu Poliklinike. Zdaj si jih UKC na smrt želi zaseči. Zakaj? Da bi zmanipulirali še izvedensko mnenje z Dunaja? Zgodbo bomo skrbno spremljali še naprej.

Petra Janša

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine