20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Ujme so poškodovale 13 vrtcev, 12 osnovnih in štiri srednje šole

Piše: C. R.

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje od petka, 4. avgusta, zbira podatke o škodi, ki so jo poplave in plazovi povzročili na stavbah vrtcev ter osnovnih in srednjih šol. Do sedaj je vseh skupaj približno 30.

Do danes, 8. avgusta do 15. ure, so na ministrtvo iz vzgojno-izobraževalnih zavodov dobili informacije o škodi v vrtcih: Domžale, Zarja Kamnik, Montessori Celje, Škofja Loka, Radenci – Radenski mehurčki, Žabica Trzin – enota Palčica, Vuzenica, Mehurčki v Komendi – enota Moste, Polhov Gradec – enota pri Osnovni šoli Polhov Gradec, Črna na Koroškem, Sonček d. o. o. Kamnik, Šentjur in Šmartno ob Dreti.

Poškodovane so tudi nekatere osnovne šole, in sicer: Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem, Bistrica v Tržiču – podružnica Kovor, Trzin, Črna na Koroškem in tamkajšnja podružnična šola Žerjav, Franja Goloba Prevalje, Ivana Groharja Škofja Loka, in sicer na matični šoli v Podlubniku ter Podružnični šoli Bukovščica, Nazarje, CIRIUS Kamnik, Komenda Moste in Koroški Jeklarji.

Prav tako so poplave prizadele naslednje srednje šole: Šolski center Slovenske Konjice – Zreče, Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik, Gimnazijo Ormož ter Dvojezično srednjo šolo Lendava.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine