2.5 C
Ljubljana
sobota, 27 novembra, 2021

Ugibanj o tem, ali bodo zamejali Počivalška, je konec: predsednik SMC uživa polno podporo svojih poslancev

Piše: STA

Potem ko so se minuli teden na seji sveta SMC kresala mnenja o nadaljnjih korakih stranke, je poslanec Branislav Rajič danes v izjavi v DZ zatrdil, da ima predsednik Zdravko Počivalšek enotno podporo poslancev SMC. Poslanci Janja Sluga, Igor Zorčič in Rajič naj bi se sicer pri sklepu, s katerim so Počivalška zadolžili za prenovo stranke, vzdržali.

Svet SMC je v četrtek pozno zvečer po večurni razpravi sprejel dva sklepa. Prvi je, da nadaljujejo konstruktivno delo v vladi s ciljem realizirati koalicijsko pogodbo. Z drugim pa so ga zadolžili za prenovo stranke, s katero bodo šli na naslednje volitve.

Počivalšek je po seji sveta, pred katero je bilo slišati nekaj kritik na račun njegovega vodenja, dejal, da so opravili dolgo, odkrito in temeljito razpravo. Ob njem so v času izjave stali nekateri vidni člani stranke, ni pa bilo podpredsednika stranke in predsednika DZ Igorja Zorčiča ter vodje poslancev Janje Sluga. Oba sta namreč pred tem prizorišče zapustila brez izjav.

Tudi danes Sluga in Zorčič izjav ne dajeta. Že dalj časa sicer prihaja do ugibanj glede morebitne zamenjave Sluge na mestu vodje poslanske skupine.

V DZ prav danes poteka izredna seja, na kateri na zahtevo dela opozicije razpravljajo o interpelaciji ministrice za izobraževanje iz vrst SMC Simone Kustec. Rajič je v izjavi novinarjem ob robu seje zatrdil, da ministrica uživa podporo vseh osmih poslancev SMC.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine