9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Udarja po vladi in se smeši! Dekan pravne fakultete Rajko Pirnat priznal, da zakona, ki ga kritizira ni niti prebral!

Rajko Pirnat, dekan Pravne fakultete, je že drugič v kratkem času gostoval v oddaji Odmevi in že drugič zapored s svojim nastopom naredil sramoto Pravni fakulteti, pravniškemu poklicu in samemu sebi. Spomnimo se, da se je julija negativno izkazal s tem, ko je pokazal, da ne ve h kateri veji oblasti sodi tožilstvo. Že tedaj ga je profesor sociologije, Borut Rončevič, zaradi tega kritiziral na Twitterju. Tokrat se mu je zgodilo podobno, le da je del sramote zdaj tudi na plečih RTV Slovenija. Ta je namreč navkljub jasnim namenom, da v studio povabi pristranskega “strokovnjaka”, povabila človeka, ki ni niti prebral tistega, kar je kritiziral in to celo javno priznal.

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo te dni pripravljajo predlog zakona o Javni agenciji RS za finančne trge in Javni agenciji RS za trg in potrošnike. Pod okriljem teh dveh agencij bi se združilo osem do sedaj samostojnih organov. Agencija za trg vrednostnih papirje in Agencija za zavarovalni nadzor bi po novem postali Javna agencija RS za finančne trge, medtem ko bi Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos), Agencija za energijo, Javna agencija RS za varstvo konkurence (AVK), Javna agencija za civilno letalstvo RS, Javna agencija RS za varnost prometa in Javna agencija za železniški promet RS tvorile novooblikovano Javno agencijo RS za trg in potrošnike.

Osnutek zakona se trenutno nahaja v meresorskem usklajevanju, a to ni ustavilo koritnikov, da ne bi skočili v zrak in že iz preventive začeli udrihati po vladi. Ponovno je vsa pričakovanja o absolutni nastrojenosti proti Vladi Janeza Janše izpolnila RTV Slovenija. Gost v Odmevih, ki naj bi komentira nov zakon je bil dekan Pravne fakultete Rajko Pirnat, ki pa je odkrito priznal, da domnevno spornega osnutka niti ni prebral, kar pa mu ni preprečevalo, da bi bil do omenjenega zakona v pripravi kritičen. Njegova pristranskost ni ušla niti gledalcem.

Ko je julija 2020 Pirnat v Odmevih, se s svojim nastopom ni izkazal. Kakor je izpostavil profesor sociologije, Borut Rončevič, Pirnat ni razlikoval med vejami oblasti. Tedaj so Rajka Pirnata povabili v studio z očitnim namenom, da kot avtoriteta podkrepi trditve, da vlada pritiska na policijo in s tem krši njeno neodvisnost.

 
 
Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Nova24TV.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine