21.6 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Tuja otroška kardiologa bosta začela delati z bolniki takoj po dovoljenju ministrstva

Generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Aleš Šabeder je danes dejal, da bosta tuja zdravnika, ki sta prišla na oddelek za otroško kardiologijo, z bolniki začela delati takoj, ko bodo dobili dovoljenje ministrstva za zdravje ter začasni licenci zdravniške zbornice. Starše otrok že kontaktirajo za ambulantne preglede.

 

Omenjena otroška kardiologa – eden prihaja iz ZDA, drug s Hrvaške – sta se pridružila službi za kardiologijo ljubljanske pediatrične klinike v ponedeljek, a zaenkrat še nista neposredno vpeta v delo z bolniki, sta pa na voljo za konzultacije domačim zdravnikom.

Z ambulantnimi obravnavami otrok, ki potrebujejo kardiološko oskrbo, bodo začeli v torek ali četrtek, je v izjavi medijem ob robu seje sveta UKC Ljubljana dejal Šabeder.

V petek bo s Hrvaške prišel otroški kardiolog, ki bo opravil dva interventna katetrska posega, v četrtek pa s Češke prileti interventni kardiolog za nujen poseg.

Strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar pa je danes obiskala oddelek za otroško kardiologijo, kjer je po njenih besedah vzdušje zelo dobro. “Na oddelku je bila mlada zdravnica, specialistka pediatrije, ki mi je poročala o bolnikih. Tam sta še dva specializanta, spoznala sem tudi hrvaškega zdravnika, ki zaenkrat še ne more delati samostojno, a je zelo koristen kot konzultant,” je pojasnila.

Predsednik sveta Jože Golobič je dejal, da še naprej podpirajo prizadevanja vodstva UKC pri reševanju težav na tem področju, saj menijo, da je smer pravilna.

Svet UKC Ljubljana je danes sprejel tudi dopolnitve pravilnika o samoplačniški dejavnosti. “Pričakujemo, da je tako oblikovana cena dobra podlaga za to, da se prihodki iz tržne dejavnosti v UKC povečajo,” je dejal Golobič. Po Šabedrovih navedbah pa pomeni dopolnitev nove temelje in bolj konkurenčne cene samoplačniških storitev UKC.

Zadnje novice

Sorodne vsebine