13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Tudi Zmago pl. Jelinčič zanikal, da bi oddal 55. glas podpore Šarcu

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti želi Dejanu Židanu, ki bo v četrtek najbrž izvoljen za novega predsednika DZ, da bi bil pri delu uspešen. Kot je dejal, se o morebitni podpori Židanu v SNS sicer še niso odločili. Je pa Jelinčič zanikal, da bi na glasovanju minuli teden prav on namenil opozicijski 55. glas podpore mandatarju Marjanu Šarcu.

 

Po Jelinčičevem mnenju bo Židan sicer težko dosegel rezultate, ki jih je dosedanji predsednik DZ Matej Tonin. Po besedah prvaka SNS je namreč Tonin v tem kratkem času postoril več kot večina bivših predsednikov DZ v celotnem mandatu. Bil je izredno delaven in eksakten, vedel je kaj hoče, hkrati pa se je vedno držal procedure, je ocenil.

Jelinčič Židanu želi, da bi bil uspešen, se pa boji, da bo Levica v delovanju koalicije povzročala hude težave. Kot meni Jelinčič, bo namreč podporo ministrom in njihovim ukrepom “pogojevala z določenimi bonitetami”. “Zato sem tudi prepričan, da bodo nove predčasne volitve v letu in pol ali dveh letih,” je povedal.

Jelinčič je komentiral tudi iskanje ministrov, ki bi zasedli ključne resorje. Za zdravstvo je dejal, da bi ga moral prevzeti nekdo, ki ima pamet in pogum. “To je težko najti,” je opozoril. Sicer pa Jelinčič dvomi, da bo pod to vlado prišlo do kakršnih koli reform. “Mislim, da bo šlo za krpanje lukenj v lastnih žepih,” je dejal.

Jelinčič je sicer na novinarski konferenci izpostavil tri ukrepe, ki bi se jih po njegovem mnenju morala prednostno lotiti prihodnja vlada. Prvi je odstop od marakeškega sporazuma, drugi odstop od tožbe proti Hrvaški v zvezi z implementacijo sodbe arbitražnega sodišča, tretji pa odstop od arbitražnega sporazuma.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine