12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Tudi v času pustovanja prepovedano množično zbiranje in prireditve

Piše: A.S.

Pred  nami  sta  pustna  sobota  in nedelja (13. in 14. 2. 2021) ter pustni torek  16.  2.  2021.  V tem času so se v Sloveniji vsako leto organizirale številne pustne povorke in prireditve. Letos pa so zaradi trenutnih epidemioloških razmer v Sloveniji, ki so še vedno v veljavi, in ukrepov  iz odlokov Vlade Republike Slovenije za zajezitev širjenja novega  korona  virusa, prepovedane prireditve  in druga praznovanja. Prepovedano je tudi množično zbiranje ljudi.

Policija prav tako opozarja, da med vožnjo ni dovoljeno uporabljali pustne maske. V 35. členu Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) je določeno, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo  slušno  ali  vidno  zaznavanje  ali  zmožnost  obvladovanja vozila (pustne maske, slušalke, telefon).

Problematika  vožnje pod vplivom alkohola, zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi je pri udeležencih v cestnem prometu v pustnem času še bolj izrazita. Alkohol  in  droga pripomoreta k nepravilnim ravnanjem voznikov, ob tem pa pogosto  tudi  hitrost  vožnje  ni  prilagojena stanju in lastnostim ceste, prometnim razmeram ter znanju in izkušnjam voznika.

Naj bo torej alkohol 0.0!

Zadnje novice

Sorodne vsebine