4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Tudi slovenski režimski mediji priznali, da so bila poročanja o slabi turistični sezoni na Hrvaškem napačna!

Pred dobrim tednom dni je MMC RTV Slovenija poročal, da je bil za Hrvaško mesec avgust odličen, kar se tiče turizma (več TUKAJ).

 

No, priznali pa so tudi, da je bil julij sicer povprečen, ne pa tako zelo slab, kot so ga prikazovali nekateri portali. Če namreč vtipkamo v iskalnik Google kaj v zvezi s turistično sezono na Hrvaškem, lahko najdemo naslove, ki govorijo o pravi katastrofi – celo o tem, da niti med vojno na Hrvaškem ni bilo tako prazno kot letos.

Letos avgusta smo na našem portalu tudi opozorili, da tovrstna poročanja niso v skladu z resničnim stanjem, saj so ponudniki turističnim nastanitev sami opozorili, da takšne informacije niso resnične.

Sicer pa je tudi mesec september vremensko zelo ugoden, pa tudi cene so že posezonske, zato bo verjetno tudi posezonsko obdobje za letovanje na morju dokaj ugodno.

Ni pa dvoma, da je bilo izkrivljeno poročanje o turistični sezoni vsaj delno povezano tudi z dejavnostjo obveščevalcev in kontraobveščevalcev, saj je Šarčeva vlada svoj imidž skozi poletje gradila tudi na račun umetnega ustvarjanja konflikta s Hrvaško – tudi zato, da bi prikrili interese paradržave pri aferi z arbitražo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine