14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Trge številnih mest bodo zvečer zasedla silvestrovanja na prostem

Na trge številnih mest se bodo danes zvečer zgrnili tisti, ki silvestrsko noč najraje preživijo na prostem. Ponekod jih bo opolnoči razveselil ognjemet. Za piko na i pa so poskrbeli vremenoslovci, ki napovedujejo jasno noč.

V Ljubljani bo na Kongresnem trgu že popoldne silvestrovanje za družine z otroki do deset let. Večerna silvestrovanja bodo na štirih trgih. Osrednje na Kongresnem trgu bo namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev, zabavali pa jih bodo skupina Kingston in Luka Basi. Na Mestnem trgu, ki je vedno namenjen ljubiteljem popevk, bodo nastopili Špičikuc Orchestra in Neisha. Na Pogačarjevem trgu bodo ljubitelje slovenskih izvajalcev popularne in narodnozabavne glasbe zabavali ansambel Ceglar, Fredi Miler in Come Back band. Na Trgu francoske revolucije pa se bodo zabavali ljubitelji alternativne rock glasbe in izvajalcev Omega Sun, Alo! Stari, Srd in Niet.

Ekološki ognjemet z Ljubljanskega gradu z raketami iz papirja in razgradljivih materialov bo v zeleni barvi, ki je barva Ljubljane, in silvestrskih barvah, kot so srebrna, zlata in modra.

V Mariboru bodo na Trgu Leona Štuklja v novo leto vstopili v družbi skupin Groovocado in Big Foot Mama. Na Grajskem trgu jih bo zabaval DJ, na Trgu svobode pa pripravljajo silvestrovanje na drsalkah.

Zadnje novice

Sorodne vsebine