17.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

Tragedija brez primere: tole je zapisala, preden si je vzela življenje, imela je komaj 32 let

Piše: Peter T. 

V društvu Humanitarček žalujejo. Zapustila jih je sodelavka Mateja, ki bi poleti upihnila 32. svečko. Bremena življenja ni zmogla več nositi. 

“Spoznali smo te 2019, ko si nam nemalokrat postavila ogledalo – češ naj se potrudimo z vejicami, naj bomo v zapisih bolj eksaktni. Nisi bila vedno nežna, a si nam pomagala (z)rasti. Potem si 2020 napisala, da “smo fajn”, da nam bo pomagala. In nam je.
Predvsem v času epidemije in lanskih poplav. Nisi hodila z nami na terene, si bila pa nepogrešljiva pri “papirologiji”, iskanju rešitev, odgovarjanju in dogovarjanju. Večkrat smo ti poskusili na svoj način pomagat, a si vedno rekla “eni imajo še manj”. V času poplav brez tebe ne bi zmogli tako hitro in učinkovito sestaviti protokolov. In brez tebe bo zevala praznina. Marsikdo bo rekel, da si bila “šarf”, mi bomo rekli le – poznali smo tvojo zgodbo, tvojo bolečino … in jo sprejemali,” so zapisali na facebook profilu omenjenega društva.
29. maja je Mateja, od katere se bodo poslovili v sredo na vrhniškem pokopališču, zapisala zadnje sporočilo na svojem profilu: “Grem iz bolnice domov umreti ker sem [ime izbrisano] toliko pomembna da podpiše naj grem crknit. Miljone ljudi sem rešila v življenju. Nisem vredna nič. Nisem vredna da mi v tem življenju ena oseba pomaga. Vse je odgnala. Adijo svet kjer ne smem živeti. Zahvalite se njej da mi je dve leti lagala in pustila da okrutno umiram. Naj nosi vse kar jaz nisem imela pravice odživeti na tem planetu. Človeka cel teden pustiti v agoniji, lagati in lagati in lagati. Nimam več zdravja za to preživeti. Naj hudič dobi še telo, vse ostalo mi je preko nje itak že vzel. Hodite na predavanja ko bo celi slo jokala kako je spravila prijateljico ob življenje. Po njeno sem najbolj čudovito bitje. Samo živeti nimam pravice. Nikoli. Vsak poskus da živim je treba ubiti. Vsak. Miljonkrat sem jo klicala prosim zdravi me. Ne. Moram umreti da vam bo lahko predavala kako je najbolj čudovito bitje spravila v grob. In vi ji boste ploskali ker ni popolna. Ker je bog v belem.”
Čez nekaj dni je prišlo v javnost sporočilo, da je Mateja zapustila ta svet.
Okoli nas je še veliko ljudi, ki potrebujejo našo pomoč, ki se čutijo brezupno osamljeni. Ne bodimo brezbrižni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine