10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Tradicioanlno prednovoletno srečanje predstavnikov Policijske uprave Koper, Policijske uprave Istarske in Policijske uprave Primorsko-goranske na mejnem prehodu Dragonja

Piše: C. R.

V duhu dobrega sodelovanja so se danes na mejnem prehodu Dragonja srečali predstavniki Policijske uprave Koper, Policijske uprave Istarske in Policijske uprave Primorsko-goranske.Tradicionalno srečanje vseh treh policijskih uprav poteka vsako leto pred božično-novoletnimi prazniki že več kot 30 let. Namenjeno je predvsem temu, da se zahvalimo za uspešno operativno sodelovanje na področju reševanja čezmejnih zadev in vseh varnostnih izzivov s katerimi se soočamo preko celega leta.

Foto: Policija

Po izmenjavi simboličnih daril se je najprej načelnik Policijske uprave Istarske Božo Kirin, organizator srečanja, zahvalil kolegom iz Reke in Kopra za dosedanje sodelovanje: »Pretekli dve leti sta nam predstavljali resen izziv. Poleg opravljanja naših rednih policijskih nalog, smo skupaj z drugimi službami prevzeli tudi naloge varovanja zdravja občanov. Prvi dnevi COVID krize so prinesli največ dela policistom na mejah, ki so ponovno pokazali, da so pripravljeni reševati vse izzive. Kontrola spoštovanja epidemioloških zahtev za prehajanje meje je še naprej del našega dela in tu se tudi zahvaljujem vsem zaposlenim, tako hrvaškim kot tudi slovenskim, za njihovo profesionalnost, razumevanje in predanost službi,« je poudaril načelnik Kirin in dodal, da je eden od razlogov za dobre rezultate dela tudi kvalitetna in neposredna komunikacija med vsemi tremi policijskimi upravami.

Foto: Policija

Sodelovanje med nami je še posebej izraženo med turistično sezono, ko je nujno usklajevanje in koordinacija mejne kontrole zaradi hitrejšega pretoka prometa preko mejnih prehodov. Zaradi kvalitetne izmenjave operativnih informacij pa so vse tri policijske uprave uspešno delale tudi na področju preprečevanja čezmejne kriminalitete in ilegalnih migracij.

Foto: Policija

Odlično sodelovanje sta potrdila direktor Policijske uprave Koper Boris Korasa in namestnik načelnika Policijske uprave Primorsko-goranske Hari Brnad, ki sta dodala, da sta prepričana v nadaljevanje tako zglednega sodelovanja v prihodnosti, s ciljem visoke stopnje varnosti na obeh straneh meje.Vir: Policijska uprava Koper

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine