10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Tožba proti Tjaši Andree Prosenc zaradi oškodovanja podjetja Eurocapital

Danes bo na Okrajnem sodišču v Ljubljani potekala obravava v tožbi podjetja Eurocapital proti razvpiti odvetnici Tjaši Andree Prosenc zaradi oškodovanja v višini 12.556,16 evra.

Čeprav je Doris Mayer Pignatelli že pred časom podala overjeno pisno izjavo v zvezi s primerom, tožena stranka vztraja pri njenem osebnem zaslišanju, navkljub izjemno slabemu zdravstvenemu stanju. Spomnimo, da je ob zadnji razpisani obravnavi Doris Mayer Pignatelli zaradi težavne poti zamujala in ostala pred zaprtimi vrati sodišča, saj so obravnavo predčasno prekinili in ji tako onemogočili pričanje. 

Kljub overjeni pisni izjavi sodišče vztraja pri zaslišanju. Prav zaradi tiste poti se je njeno zdravstveno stanje še poslabšalo do take mere, da se je tokrat opravičila.

Ob tem je njen sin Federico Pignatelli dejal: “Komunisti so po vojni ubili mojega dedka. Ne bi rad, da zaradi te stavbe v središču Ljubljane umre še moja mama,” in dodal: “Pozivam slovenske pravosodne organe, da korektno presodijo glede vseh odprtih postopkov. Ne razumem tega zavlačevanja in igric, saj je mati podala jasno in overjeno izjavo glede predmeta tožbe.”

In za kaj sploh gre? Pred leti je preminil stanovalec, ki je imel v objektu na Wolfovi ulici 1 v Ljubljani pravico do neprofitne najemnine. Čeprav je imela njegova hčerka rešen stanovanjski problem, je odvetnica Tjaša Andree Prosenc samovoljno in brez vednosti ter soglasja lastnika prenesla na hčerko E. M. pravico do dosmrtne neprofitne najemnine za 286 evrov mesečno za stanovanje v izmeri 117 m2 v središču Ljubljane. Za kaj takega ni imela ne pooblastila in soglasja lastnika ne zakonske podlage, ki bi terjala prenos pravice.

S tem je odvetnica izneverila svojo stranko in ji povzročila večjo gospodarsko škodo. Ob tem so lastniki objekta ugotovili, da je E. M.  živela v tujini in stanovanje oddajala naprej za višjo mesečno najemnino, s tem pa kršila najemno pogodbo. To je le eden od sodnih postopkov, ki jih je Eurocapital sprožil proti odvetnici Tjaši Andree Prosenc zaradi goljufije in oškodovanja.

Medtem kazenski postopek, ki poteka proti Tjaši Andree Prosenc v Avstriji zaradi goljufije, stoji, dokler odvetniki podjetja Eurocapital ne pripravijo izvedenskega mnenja o dokumentaciji, ki jo je avstrijskim organom pregona dostavila obtoženka.

Maja Viher

Zadnje novice

Sorodne vsebine