5 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Tole nam sporoča LMŠ: če pride še kdaj na oblast, bo takoj ukinila vse korona-dodatke, ukinila vse zakonske pakete za okrevanje ter prepustila gospodarstvo životarjenju

Piše: G. B.

Pred kratkim smo imeli priložnost brati o tem, kako si stranka Levica zamišlja prihodnost Slovenije, če bi imela v rokah vzvode odločanja. Ni dvoma, da bi se vrnili v obdobje direktno po letu 1945, kar pomeni tudi nacionalizacijo, zaseg premoženja in podobne neumnosti.

A bodimo iskreni: tudi če bi se katerakoli od strank iz nabora »burek koalicije« KUL vrnila na oblast, se nam zagotovo ne bi pisalo dobro. To je razkril tudi nekdanji direktor Sove in sedaj desna roka Marjana Šarca, namreč Damir Črnčec, ki je bil na twitterju kar malo preveč iskren glede tega, kaj bi storila LMŠ, če bi se vrnila na oblast. Čeprav je videti, da gre za citat Marjana Šarca, je povsem jasno, da gre za zelo resno grožnjo: »Prišel bo čas, ko te vlade ne bo več. Če bomo mi vodili vlado, bo naša naloga vrnitev države v prvotno stanje. Razveljavitev vseh PKP zakonov s podtaknjenimi členi vred, vrnitev v prvotno kadrovsko stanje na vseh institucijah, kjer se je nezakonito in politično kadrovalo.« Tako je Črnčec pripisal k retvitanemu sporočilu Marjana Šarca, ki je na voljo v celoti TUKAJ.

Torej, povedano z drugimi besedami: če Šarec lani ne bi vrgel puške v koruzo, bi se morali vsi gospodarski subjekti v koronakrizi znajti sami, kakor vedo in znajo. Je pa Šarec med vrsticami morda sporočil tudi to, da bi ukinitev vseh PKP zakonov morda pomenila tudi to, da bi morala podjetja vračati sredstva, ki so prišla kot pomoč v času gospodarske krize zaradi covid19. Vse pod pretvezo »normalizacije«, kot si jo predstavlja tovarišija iz LMŠ.

Jasno je torej, kaj nas čaka v primeru povratka KUL na oblast.

foto: Twitter

Zadnje novice

Sorodne vsebine