18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Tole je o predsedniku ljubljanskega okrožnega sodišča zapisal Jelinčič: »Bil je miličnik v pokrčeni drži na razširjenih nogah, rahlo zariplega in prešvicanega obraza, grozil mi je s pištolo!”«

Piše: Peter Truden 

Poslanec in predsednik SMS Zmago pl. Jelinčič je na facebooku zapisal svoje spomine na predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča Marjana Pogačnika. Ki, kot pravi, niso prav prijetni.  

»V zgodnjih 90tih letih, kmalu po naši osamosvojitveni vojni je bil vodja miličniške udarne enote, ki je imela nalogo aretirali mene kot predsednika Slovenske nacionalne stranke. Takrat sem živel pri tedanji partnerki, poslanki Polonci Dobrajc, na naslovu Cigaletova 2, Ljubljana, v prvem nadstropju. Okoli bloka se je slišalo nekakšno prerivanje in lomastenje, množice miličnikov. S Polono sva skozi okno gledala to gomazenje, ko se je na vhodnih vratih zaslišal zvonec. V spodnjih gatah sem šel odpret in pred vrati zagledal miličnika Marjana Pogačnika, ki je v pokrčeni drži na razširjenih nogah, rahlo zariplega in prešvicanega obraza s pištolo kalibra 9 mm parabelum meril v mojo glavo in se s tresočim in hripavim glasom drl: “roke gor!!! Da se ne premakneš!!! Bom streljal!!!” Kaj se je dogajalo kasneje ni bistveno za ta dogodek, verjetno pa je bil to višek miličniške kariere tovariša Marjana Pogačnika, kar mu je zagotovo pomagalo do pozicije gospoda predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani,« je zapisal Jelinčič.

»Še danes pa mislim, da so mu zapovedali naj me ustreli, če se bom upiral, pa do tega ni prišlo. Morda zaradi preveč prič v miličniški ekipi,« je še dodal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine