17 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Tokrat se je na roparski pohod državljanov odpravila Geodetska družba: najprej čez palec ocenijo površino hiše, nato zahtevajo 400 evrov za popravek!

Geodetska družba je kar sama ocenila, kakšna je površina hiše. Če se bralka ne strinja, mora naročiti elaborat pri enem izmed geodetskih podjetij, kar stane okoli 400 evrov. Če tega ne naredi, jo čaka globa od 100 do 500 evrov, poročajo Slovenske novice, ki se sklicujejo na dopis bralke.

»Ne morem verjeti! Ko smo gradili hišo, smo morali vse prijaviti tako na občino kot geodetsko upravo, priložiti je bilo treba kvadraturo hiše, kot tudi prostor. Zdaj v njihovi evidenci zadeve ne štimajo in jih moramo sami popraviti. Vse lepo in prav, ampak sami so nekako ocenili površino hiše in če prostore razporedimo v okviru tega, potem lahko preprosto pošljemo obrazec. Če pa se ne strinjamo s površino hiše, kot so jo oni določili, nam določajo, da najamemo enega izmed geodetskih podjetij, ki bo pripravil elaborat. Pa kaj sem nora, ali kaj? Geodetsko podjetje je dejalo, da takšen elaborat stane od 400 evrov navzgor!« piše bralka Slovenski novic.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine