10 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

To se zgodi, če dregnete v poslovne interese poslanca SD Matjaža Hana: Poslovnežu Igorju Rakuši po dolgoletnih sodnih bitkah sedaj grozijo še z odvzemom orožja!

Če človek dregne v interese lokalnih šerifov, lahko kaj kmalu dobi po prstih – v obliki sodnih ter upravnih postopkov. To zelo dobro ponazarja primer podjetnika Igorja Rakuše iz Radeč, ki je s pomočjo dobrih mednarodnih kontaktov v arabskem svetu uspel vnovič pognati tedaj nedelujočo papirnico Radeče papir nova d.o.o. v stečaju.  Sicer so se proti Rakuši ustavili sodni postopki, a ga še vedno skušajo diskreditirati in ustaviti z drugimi sredstvi, kot je odvzem orožja. Po naših zanesljivih informacijah za njegovim pregonom stoji vpliven poslanec stranke SD iz Radeč Matjaž Han. 

 

Poslovnež Igor Rakuša je že vrsto let vpleten v spor z novimi lastniki papirnice v Radečah. Potem ko je našel nove lastnike in s tem papirnico rešil pred propadom, so se očitno pojavila nesoglasja glede tega, kdo je komu kaj dolžan in za kaj.
 
V sporu med Rakušo in arabskimi lastniki papirnice, družino Al Sudais, je lani padla nova kazenska ovadba. Vloženi sta bili odškodninska tožba in nova kazenska ovadba zoper Mateja Draščka, ki je kot nekdanji član vodstva podjetja Radeče papir nova d.o.o. domnevno povzročil “veliko škodo družbi Radeče papir nova d.o.o., Radeče papir vrednostni dokumenti d.o.o in ostalim deležnikom v povezavi z domnevnim ponarejanjem listin in domnevnim krivim pričanjem”. Topnews.si je poročal, kako so v procesu iskanja rešitve med Rakušo in družino Al Sudais na plano prišli detajli, ki so prispevali k obremenitvi posameznih akterjev. Pri čemer pa je neizpodbitno dejstvo, da je Rakuša s pomočjo zvez zagnal nedelujočo papirnico, in sicer tako, da je nakupil stroje, prispeval k zagotovitvi obratnega kapitala, s čimer je pridobil zaupanje tujih trgov in dosegel pozitivno poslovanje družbe, katere delavci so bili pred tem kot nezaposleni prijavljeni na zavodu za zaposlovanje.
 
Rakuša je ob zaključku poslovanja z družbo Radeče papir nova d.o.o. ugotovil, da je prišlo do vrste nepravilnosti, s katerimi je povezan Drašček. Ta je namreč sklenil in podpisal določene pogodbe, ki so bile “relevantne za varnost in zdravje pri delu v tovarni”. Ker Drašček za podpisovanje ni imel ustreznih pooblastil, je domnevno prišlo do izpolnitve zakonsko določenih znakov kaznivega dejanja ponarejanja listin, ob tem pa je Rakuši nastala tudi škoda. V zvezi z Draščkom je bilo sporno tudi podajanje navodil za izdajanje računov, zaradi česar je Rakuši in eni od družb v njegovi lasti nastala poslovna škoda v višini 125.000 evrov.
 

Foto: YouTube

Spor se je prenesel iz sodne dvorane

 
Rakuša je po dolgotrajnih sodnih bitkah le uspel doseči pravico in zadoščenje, že so se ga lotili na drugačen in še bolj podel način. Na Upravni enoti Slovenska Bistrica in ministrstvu za notranje zadeve so namreč zoper Rakušo in njegovi podjetji pričeli teči postopki, in to le na podlagi indicev, da naj bi bil Rakuša nezanesljiva oseba zaradi psihičnih težav in kot tak neprimeren za ravnanje z orožjem. Rakuša je lastnik podjetja Strelski gaj, ki se ukvarja s prodajo orožja in ima v lastništvu strelišče na Pragerskem, kjer se prirejajo razna strelska tekmovanja najvišjega svetovnega ranga.
 
Glede na to, da je Rakuša nekdaj tekmoval v strelski disciplini trap in da gre za nekdanjega vrhunskega strelca, ni nič nenavadnega, da ima sam v lasti več kosov orožja. Po besedah Rakuše so vsi postopki zoper njega ustavljeni, saj je predložil listine, na podlagi katerih so pristojni organi ugotovili, da še zmeraj izpolnjuje vse pogoje, in to brez kakršnih koli omejitev. Ob tem pa je prepričan, da je do sprožitve postopkov zoper njega prišlo s strani njegovih nasprotnikov, ki so mu želeli povzročiti osebno, moralno in gospodarsko škodo, poleg tega pa ga diskreditirati. Namreč, z vsem tem mu je bila povzročena tako osebna škoda kot tudi škoda v primeru gospodarskih družb, saj te niso mogle izvajati gospodarskih dejavnosti.
 
H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine