-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

To pa presega vse meje! Facebookovi cenzorji zablokirali objavljanje vsega, kar na spletni strani objavlja katoliški tednik Družina

Mnoge uporabnike facebooka, predvsem tiste, ki objavljajo verske vsebine, je v tem tednu pričakalo neprijetno presenečenje: Facebook je cenzuriral vse vsebine, ki jih doslej objavil portal Družina oz. druzina.si. Gre za slovenski katoliški tednik in založbo.
 
Vsi, ki so imeli karkoli od tega cenzurirano, so tudi dobili kazen zaradi kršenja standardov Facebooka, kar pomeni začasno blokado kakršnega koli objavljanja ali komentiranja. Ker naj bi po mnenju moderatorjev FB oglaševali “nevarno organizacijo”.
 
Kot so sporočili iz omenjene založniške hiše, je z njihovega FB profila včeraj izginila naslovnica in vse vsebine s povezavo na njihovo spletno stran. “S strani Facebooka nismo prejeli prejeli nobenega obvestila o tem, zakaj so blokirali našo stran, prav tako nismo prejeli opozorila, da bi bilo karkoli narobe z našimi vsebinami. Blokada je vezana na spletno stran www.druzina.si in se konkretno dotika vseh uporabnikov Facebooka, ki so v preteklosti ali prihodnosti želeli deliti naše vsebine na svojem profilu,” so zapisali na spletni strani Družine. Upravitelji spletne strani so se obrnili tudi na FB s prošnjo za pojasnilo, a odgovora doslej ni bilo.
 
Vse kaže, da so bili na delu cenzorji iz FDV, ki sicer izvajajo storitve za Facebook. Slednji je lastniško povezan z mecenom globalne levice Georgeom Sorosom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine