-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

To je profesor, ki študente na fakulteti uči ekonomijo: Jože P. Damijan o Aleksandri Pivec kot “kur*i s plesa”

“Kot pravimo na Štajerskem: šla bo kot kurba s plesa, ko je JJ ne bo več potreboval. In to bo ob prvem glasovanju v parlamentu, ko DeSUS ne bo več zagotovil glasov. Vsem je to jasno, razen njej,” je o ministrici in predsednici DeSUS Aleksandri Pivec na Twitter profilu zapisal ekonomist in redni profesor na ljubljanski Ekonomski fakulteti Jože P. Damijan.

 

Na nedavne napade na ministrico in predsednico stranke DeSUS Aleksandro Pivec ter nesoglasja v stranki in pozivih k njenemu odstopu, se je na Twitterju oglasil tudi marksistični ekonomist Jože P. Damijan. Damijan je na presenečenje vseh zapisal, da bo Pivčeva iz politike odšla kot “kurba s plesa”, ko je Janša ne bo več potreboval.

Siol je naslovil vprašanje na Ekonomsko fakulteto, če stojijo za besedami njihovega profesorja. Iz fakultete so odgovorili, da takšnega načina komuniciranja na fakulteti niso vajeni in ga tudi ne podpirajo ali odobravajo, zato je moral profesor na njihovo zahtevo tvit že umakniti.

Medtem ko osrednji mediji vedno izpostavljajo le tvite predsednika vlade pa so se povsem zavili v molk, ko gre za zmerljive in napadalne tvite skrajnih levičarjev. Tu znova pridemo do sklepa, da živimo v državi dvojnih meril – ko je enim dovoljeno vse in drugim nič – odvisno od tega na kateri politični strani ste. In ravno mediji, ki se te dni razglašajo za branike neodvisnosti ter svarijo pred koncem “pravega” novinarstva, delajo največje razlike pri poročanju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine