-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Tit Turnšek ni samo predsednik zveze borcev, ampak je tudi med ustanovitelji podjetja, ki z ministrstvom za obrambo obrača milijone!

Redkokdo ne pozna Tita Turnška, predsednika Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije, saj ta slovi po svojem kontroverznem obnašanju. Verbalni obračun z novinarko Financ, preklinjanje na odboru za obrambo, preklinjanje pred kamerami in cenzuriranje slovenske polpretekle zgodovine predstavljajo Turnška. Manj znano pa je, da ima Tit Turnšek tudi poslovno žilico. Bil je namreč ustanovitelj, prokurist in direktor podjetja AKRILA d.o.o., ki vse od leta 2013 obsežno posluje z obrambnim ministrstvom. Od ustanovitve pa do danes je ministrstvo za obrambo Turnškovemu podjetju izplačalo več kot milijon in šesto tisoč evrov.

 

Podjetje AKRILA, svetovanje in storitve d.o.o., s sedežem na Leskoškovi cesti 9D v Ljubljani, je bilo ustanovljeno 17. aprila 2008 pod klasifikacijo posredništva pri prodaji strojev, industrijske opreme, ladij. Prvi med borci Tit Turnšek je v podjetju opravljal funkcijo ustanovitelja, direktorja in prokurista, nato pa je 23. aprila 2008 izstopil kot direktor podjetja, 11. oktobra 2013 pa kot ustanovitelj podjetja in prokurist.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine