18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Težave v Levici na obzorju: Tomićeva po katastrofalnem porazu na evropskih volitvah zamrznila članstvo v tej stranki

V Levici po končanih evropskih parlamentarnih volitvah z doseženim rezultatom niso zadovoljni. Uradno izjav ne dajejo, a zapisi z njihovih sej dajejo slutiti, da za katastrofalen rezultat krivijo vodilno kandidatko Violeto Tomić. Ta naj bi že zamrznila svoje članstvo v stranki.

 

Po končanih volitvah pridejo na vrsto znotrajstrankarski obračuni. Iščejo se krivci, iščejo se zaslužni. Eden takih bojev trenutno poteka tudi v nadkoalicijski Levici, kjer naj bi po pisanju portala Svet24 za poraz na evropskih parlamentarnih volitvah krivili Tomićevo.

Krivi naj bi bili njeni katastrofalni nastopi v javnosti, njeni nastopi na soočenjih v tujini, kjer je bila v vlogi vodilne kandidatke evropske Levice, njena antipatičnost, sporne izjave glede cepljenja ter njena izjava o ruski priključitvi Krima.

Levica za poraz krivi Tomićevo

Iz tega razloga naj bi Tomićeva tudi zamrznila svoje članstvo v Levici. Ali bo sledila pomiritev ali pa celo izstop iz stranke, pa ostaja vprašanje časa. A vsemu navkljub, številke govorijo svoje. Tomićevi resda ni uspel preboj v Evropski parlament, a večji osmoljenec od Tomićeve je vsekakor veliki koordinator Levice Luka Mesec, ki je kljub svoji medijski priljubljenosti in katastrofalnim nastopom Tomićeve prejel kar dvakrat manj preferenčnih glasov od nje.

Foto: sta

Tomićeva je prejela 12.066 preferenčnih glasov, medtem ko je Mesec prejel le 6.554 preferenčnih glasov. To je vsekakor tudi dober pokazatelj, da se je volilno telo Levice oddaljilo od stranke in raje volilo za Socialne demokrate, kar smo že izpostavili v preteklosti.

A zdi se, da članov stranke statistka ne gane. Mesca hvalijo, Tomićevo grajajo. Svoje je povedal tudi predsednik konfederacije javno-sektorskih sindikatov Branimir Štrukelj, ravno tako član Levice, ki je opozoril na pomanjkanje demokracije v stranki. “Procesi demokracije v stranki so problematični,” naj bi po poročanju portala Svet24 v zapisniku Levičinega LO Ljubljana citirali Kučanovega nekdanjega zeta Štruklja.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine