10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Teršek bi predstavnike politične elite kar fizično in s prisilo odnesel na cesto – to so škandalozne besede kandidata za ustavnega sodnika

Če sami v sebi ne prepoznajo in ne bodo prepoznali etične drže, da bi se sami odpovedali oblasti, jih je zamenjati tudi s prisilo, če je potrebno. Lahko tudi tako, da se vstopi njihove pisarne in sobane in se jih z rokami odnese na cesto,” je pravnik in kandidat za ustavnega sodnika dr. Andraž Teršek pred leti dejal na okrogli mizi Zveze za voljo ljudstva.

 

Državni zbor bo na današnji seji med drugim volil novega sodnika ustavnega sodišča. Edini kandidat za to mesto je Andraž Teršek, za njegovo izvolitev pa mora na tajnem glasovanju glasovati najmanj 46 poslancev.

Pravnik Teršek je postal edini kandidat za mesto ustavnega sodnika po tem, ko je vrhovna sodnica Barbara Zobec, ki jo je predsednik republike Borut Pahor poleg Terška tudi predlagal na omenjeno funkcijo, odstopila od kandidature.

Pravnik, ki prisega na zakon ulice

Toda Teršek je julija 2011 sodeloval na okrogli mizi Zveze za voljo ljudstva, kjer je izrekel besede, precej neznačilne za ustavnega pravnika, za katerega je temeljni akt ustava. Lahko bi rekli, da je izrekel celo škandalozne besede za pravnika. Moč civilne družbe bi povečal kar z odstranitvijo političnih elit – to bi kar fizično odstranil iz njihovih soban iz pisarn, če se tega ne bi storili sami, in jih z rokami odnesli na cesto.

Torej bi iz državnega zbora odnesel tudi tiste stranke, ki jih je prišel prosit za podporo in so mu to podporo tudi zagotovile pri glasovanju. Precej nerodna reč.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine