18.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 maja, 2024

Telekom Slovenije: nov rekord v času olimpijskih iger

Piše: L. B.

V času olimpijskih iger je Telekom Slovenije, ki je dolgoletni partner Olimpijskega komiteja Slovenije in velik podpornik slovenskih športnikov, zabeležil rekordne količine podatkovnega prometa v mobilnem omrežju in števila gledalcev NEO na spletu, kar je predvsem posledica tega, da so mnogi uporabniki dogajanje v Tokiu spremljali tudi med dopusti, tako v Sloveniji kot v tujini.

Omrežje Telekoma Slovenije je v času olimpijskih iger v Tokiu preneslo do 80 odstotkov več mobilnih podatkov, kot v enakem obdobju pred tem. Poleg tega se je v tem času izjemno povečal mobilni prenos podatkov v gostovanju ter število ogledov prenosov športnih vsebin na spletnem in mobilnem NEO, tako v Sloveniji kot v tujini.

Že v času pandemije je omrežje doseglo rekordne količine podatkovnega prenosa zaradi šolanja in dela od doma. V času olimpijskih iger pa je bil dosežen še višji, nov zgodovinski rekord količin mobilnega podatkovnega prenosa.

Strokovnjaki Telekoma Slovenije so skrbeli za stalno optimizacijo omrežja in storitev, da so kljub izjemnemu povečanju prometa, vse delovale brezhibno.

V času rekordne obiskanosti je število ogledov spletnega in mobilnega NEO zraslo kar za 113 odstotkov. Najbolj gledan program na platformi NEO je bil drugi program nacionalne televizije, v povprečju so gledalci NEO olimpijske vsebine spremljali kar 261 minut.

Med olimpijskimi igrami so nadgradili tudi celotno ponudbo športnih vsebin, dodatnih programov EUROSPORT. Pri izbranih olimpijskih vsebinah, kjer so nastopali slovenski športniki pa je bil pripravljen tudi sproten in hiter pregled vseh pomembnih dogodkov posamezne tekme, zbranih na enem mestu.

Telekom Slovenije je zagotavljal tudi gigabitne povezave med Ljubljano in Tokiem za potrebe televizijskih prenosov nacionalne televizije. Telekom Slovenije ima bogate izkušnje pri zagotavljanju izjemno zanesljivih povezav v času največjih športnih dogodkov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine