7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Tanja Fajon ugotavlja, da volitve menda niso loterija…

Socialni demokrati so danes vstopili v predvolilno kampanjo za evropske volitve. Na medijskem dogodku na sedežu stranke v Ljubljani so predstavili inovativne načine za pogovor z volivci in manifest, s katerim načrtujejo korenite spremembe v Evropski uniji, da ta postane napredna, solidarna, zelena, pravična in demokratična. Med te “inovativnosti” spada tudi izjava Tanje Fajon, za katero so volitve tako pomembna odločitev, da “niso loterija”. 

 

Evropske volitve in tudi vse preostale so vse enako pomembne. Volilna udeležba namreč določa njihovo legitimnost in demokratičnost – če je ta dovolj visoka in še odraža voljo ljudstva.

Toda dediči komunistične partije, stranka SD, očitno nočejo na volišča pripeljati kar se da največje število volivcev, vsaj tako je razbrati iz izjave Tanje Fajon, nosilke liste SD na volitvah v Evropski parlament.

Spreminjala bi Evropo z uvoženimi migranti – kar je svojevrstna loterija
Fajonova pravi, da v kampanjo vstopajo z ambicijo, da spremenijo Evropo. Kako bi socialisti spreminjali Evropo, smo že večkrat poročali – so namreč vneti zagovorniki množičnih migracij, migranti pa so njihova ciljna volilna baza, ki bi živela zastonjsko življenje na račun davkoplačevalcev. Tako je Fajonova citirala je misel antropologije Margaret Mead, da “nikoli ne dvomi v moč majhne skupine ljudi, da spremeni svet. Zato verjamem, da lahko majhna Slovenija spreminja Evropo in da lahko spremenjena Evropa spreminja svet“.
Fajonova je spomnila, da je Evropa dosegla veliko, ker je imela jasen cilj – nikoli več vojne. Danes potrebujemo nove “nikoli več”: nikoli več revščine, nikoli več neenakosti in nepravičnosti, nikoli več meja, nikoli več sovraštva. Sedaj pa pozor: “Pomembna je odločitev vseh nas, volitve niso loterija,” je dejala Tanja Fajon, ki zato poziva ljudi k udeležbi na volitvah.

Foto: SD

Kako socialisti po celem svetu ustvarjajo enakost, in sicer v revščini, nepravičnosti, ker ustvarjajo dvojne sisteme za prvorazredne in drugorazredne ter sami širijo sovraštvo do drugače mislečih in jih celo z uporabo represivnega aparata zapirajo, “progresivka” Fajonova ni omenila. Zato je potrebno stvari vzeti v svoje roke in se udeležiti volitev, da Evrope ne bodo spreminjali po merilih Tanje Fajon.

Predstavitve so se udeležili tudi Dejan Židan, Matjaž Nemec, Neva Grašič, Franc Hočevar, Ljubica Jelušič, Milan brglez in Aleksander Jevšek.

C. Š.

Zadnje novice

Sorodne vsebine