8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Tanja Fajon in njene laži – blebetanje, ki bi ga po njenih kriterijih lahko označili za sovražni govor!

V sredo je v Bruslju potekala razprava o “boju proti sovražnemu vzdušju in fizičnemu nasilju nad demokratično izvoljenimi nosilci mandata”. Po pisanju na spletni strani Tanje Fajon naj bi razpravo spodbudili primeri “fizičnega nasilja nad opozicijskimi poslanci na Madžarskem in številni verbalni napadi na nekatere poslance v Evropskem parlamentu”. Da nič od tega, kar je Fajonova izrekla v Evropskem parlamentu, ne drži, je na Twitterju opozoril evropski poslanec Milan Zver. “Sicer pa ima Vaša stranka v Evropskem parlamentu dokazano koruptivno preteklost,” je še zapisal.

Tanja Fajon je v svojem govoru opozarjala na krivice, ki se godijo njenim “kolegom”, ob tem pa ni pozabila zavajati. “Predstavniki stranke Lega Nord našo italijansko kolegico Cecile Kyenge označujejo za orangutana. Primerjajo jo s sužnjo, želijo ji posilstvo in jo pošiljajo v ‘njeno državo’,” je odprla svoj govor Fajonova.

Po pisanju Guardiana se je primerjanje Cecile Kyenge z orangutanom dogajalo leta 2013. Lokalni svetnik takratne Severne lige pa je bil zaradi insinuacij o posilstvu vržen iz stranke junija 2013. Kot drugo, Lega Nord ne obstaja več, glede na priljubljenost stranke, ki jo je nasledila, pa bi bilo slutiti, da se dobršen del Italijanov strinja s sporočilom, naj se Cecile Kyenge vrne “v svojo državo”.

Nato nadaljuje z lažnimi novicami

“Na Madžarskem so se varnostniki javne televizije fizično lotili opozicijskih poslancev, Laszlo Varju je zaradi poškodb končal v bolnišnici. Za napadom stoji stranka Fidesz.” Po poročanju Reutersa sta opozicijska poslanca vdrla v zgradbo javne televizije, zaradi česar so bili varnostniki primorani ukrepati. Zanima nas, ali bi Fajonova enako silovito zagovarjala poskus poslancev opozicije v Sloveniji, ki bi želeli vdreti v studio RTV Slovenija, da bi prebrali izjavo o tem, kako državna televizija ni nepristranska?

Milijarder George Soros (Foto: Twitter)

“Nova24TV in Demokracija, slovenska medija, ki ju financira stranka SDS z denarjem iz Madžarske, me redno označujeta za zloglasno skrajno levičarko, fašistko, Sorosevo plačanko, morilko krvavih rok, izdajalko domovine ipd.” Prvi del tega stavka o financiranju s strani SDS z denarjem iz Madžarske vsebuje toliko resnice, kot trditve Dela, Mladine in portala Žurnal24, da nas ljubljanski župan Zoran Janković meče iz naših lastnih prostorov. Torej, z drugimi besedami, Fajonova širi lažne novice.

Soroseva organizacija financirala njeno predvolilno kampanjo

Kar se tiče označb, da je Fajonova skrajna levičarka, je to dejstvo, tudi sama se ponaša s svojo levo pripadnostjo. Zloglasnosti ji ne moremo odreči, saj odkrito podpira politiko, ki je pogubna tako za Slovenijo kot za Evropo. Kje je našla trditev, da smo jo označili za fašistko, ve samo Bog, da pa je Soroseva plačanka, potrjujejo dokumenti, ki so jih prvi objavili na 24kul.si in iz katerih je razvidno, da je organizacija Open Society Foundation Georga Sorosa za namene financiranja njene predvolilne kampanje namenila 9.840 ameriških dolarjev. To smo razkrili tudi v našem članku.

Morilka krvavih rok? Bodimo natančni, na njenih rokah je kri nedolžnih žrtev terorističnega napada, zato ker sama podpira uvoz islama v Evropo v imenu multikulturalizma. Za končni rezultat politike, ki jo zastopa, pa si lahko ogleda nazoren posnetek smrti dveh Skandinavk, ki so ju v Marakešu skupinsko posilili in nato brutalno umorili, ko so jima počasi odrezali glavi.

Selektiven odnos do groženj in nasilja

“Groziti s požigom hiše, strelom v čelo, razčetverjenjem, posilstvom, počasnim umiranjem, hudo boleznijo in ob tem dodati še bogato kolekcijo psovk, česar sem deležna sama in verjetno še marsikdo od nas, je nekulturno, nedostojanstveno, nečloveško, nemoralno in  – neevropsko.” Lepo je vse to povedala Fajonova. A kaj, ko se radikalni islam ne ustavi pri grožnjah, temveč jih tudi uresniči. V nobenem primeru grožnje niso sprejemljive in bi morale biti kazensko preganjane. A ob tem poslušati, kaj velja za “nekulturno, nedostojanstveno, nečloveško, nemoralno in  – neevropsko”, od poslanke, ki se aktivno zavzema za smrt Evrope kot take, res ni okusno.

Posledice brutalnega poskusa atentata: Frank Magnitz, AfD (Vir: Twitter)

“Pa vendar, spoštovani kolegi, sovražni govor, nasilje, psihično ali fizično – ni in ne sme biti nekaj normalnega.” Še ena zelo lepa izjava Fajonove. A kaj, ko je zanjo sovražni govor vse, kar se ne ujema z njeno vizijo sveta. Da o nasilju sploh ne začenjamo niti o grožnjah. Spomnimo se samo steklih psov desnice in razčlovečenja, ki ga levi politični pol tako rad uporablja za upravičevanje nasilja nad političnimi nasprotniki.

“Spodbujanje kakršne koli sovražnosti, tako proti politikom, funkcionarjem kot drugim državljanom, je destruktivno in kontraproduktivno. Evropejci si tega ne zaslužimo, Evropa si tega ne zasluži,” je dodala Fajonova. Spomnimo se samo zmontiranega posnetka napada na predstavnika AfD Franka Magnitza v Bremnu ali pa bombnega napada na pisarne AfD teden dni pred tem v deželi Saški. Levica je tista, ki normalizira nasilje, ki ga upravičuje in ki ga izvaja nad svojimi političnimi nasprotniki. Zato tudi oglušujoča tišina Tanje Fajon v zvezi s protesti rumenih telovnikov, v katerih je umrlo že deset civilistov, več kot dva tisoč pa je bilo ranjenih. A o Franciji je Fajonova tiho, udarja zgolj po Madžarih in Italijanih.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine