8.1 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Takole redna profesorica fakultete za zdravstvo v samem vrhuncu epidemije poziva na proteste! Je razlog njena tesna povezava s SD?

Piše: Peter Truden 

Za petek, 12. novembra, je spet napovedan velik protestni shod, ki ga, če bi bili organizatorji odgovorni, sploh ne bi smelo biti. Vendar to očitno ne zanima nikogar, še najmanj pa tiste, ki izobražujejo nove rodove zdravstvenih delavcev. 

Med tistimi, ki pozivajo k udeležbi na protestu, je tudi dr. Brigita Skela Savič, znanstvena svetnica in redna profesorica na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin. Gre sicer za samostojni zdravstveni zavod, ki ima sedež na Jesenicah, nastal je iz Visoke šole za zdravstveno nego Jesenice. Znano pa je, da je Skela Savičeva sicer tesno povezana tudi s SD, saj je na zadnjih volitvah kandidirala za omenjeno stranko v četrti volilni enoti (Ljubljana Bežigrad) in sicer v Domžalah, kjer sicer tudi živi. Da ji je ideologija ter način delovanja »ponosnih naslednikov KPS« precej blizu, dokazuje tudi njena komunikacija na družbenih omrežjih.

No, povsem bizarno in sprevrženo pa je, da redna profesorica na zdravstveni fakulteti prav na vrhuncu epidemije poziva k čim bolj množičnemu javnemu zborovanju. Češ, gre za človekove pravice in dostojanstvo. In ko bo epidemija še bolj eksplodirala, bodo po njeno zagotovo krivi predsednik vlade Janez Janša, koordinator cepljenja Jelko Kacin, direktor NIJZ Milan Krek, pa Edvard Kadič in ostali. Skratka, še ena politikantska manipulacija.

Foto: Twitter / posnetek zaslona

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine