2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

Takole izgleda etika Cerarjeve SMC: njen nekdanji poslanec najprej do konca izkoristil poslansko nadomestilo, nato pa dobil službo pri ministru Počivalšku!

To sta Zdravko Počivalšek, vidni član SMC in minister za gospodarstvo, in član SMC Danilo Anton Ranc, ki je lani pogorel na volitvah in mu ni uspelo ponovno postati poslanec. Dobil je 1.112 glasov in se, ker ni mogel dobiti službe, pripel na proračunske jasli do zadnje kaplje – prejemal je poslansko nadomestilo.

SMC: Zdravko Počivalšek in Danilo Anton Ranc. Foto: Facebook.

Dobil je 1.112 glasov in se, ker ni mogel dobiti službe, pripel na proračunske jasli do zadnje kaplje – prejemal je poslansko nadomestilo. Kot sicer še številni drugi poslanci stranke pod vodstvom Mira Cerarja, ki se sicer vse bolj zapleta v mrežo sumljivih poslov in lepljivih prstov iz mandata, ko je bil Cerar prvi v vladi.

A vrnimo se k Rancu. Ko je pobral, kar je lahko, v parlamentu, ker ga nihče ni hotel zaposliti, se je našel nekdo, ki ga je zaposlil. To je Zdravko Počivalšek.

Kako je do tega prišlo? Preberite pojasnila ministrstva:

– Od kdaj je na ministrstvu zaposlen nekdanji poslanec Danilo Anton Ranc?

Javni uslužbenec Danilo Anton Ranc se je na MGRT zaposlil dne 23.12.2018, in sicer za določen čas, do konca trajanja mandata ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška.

– Ali je bil gopod Ranc izbran na razpisu – kdaj je bil ta objavljen, kje, koliko je bilo vseh prijavljenih in kdo je opravil izbor kandidata?

Ker gre za zaposlitev na osebno zaupanje funkcionarja, je bilo delovno razmerje za določen čas z javnim uslužbencem  v skladu s 70. členom Zakona o javnih uslužbencih sklenjeno brez javnega natečaja.

– Prosimo za specifikacijo delovnega mesta, ki ga je zasedel gospod Ranc.

Javni uslužbenec je razporejen na uradniško delovno mesto Sekretar v Kabinetu ministra, na katerem se opravljajo naslednje naloge:

–        neposredna pomoč pri vodenju strokovnih nalog na delu delovnega področja ministrstva
–        strokovno svetovanje ministru pri usklajevanju strokovnih področij dela znotraj ministrstva
–        opravljanje drugih najzahtevnejših nalog
–        obdelovanje osebnih podatkov, s katerimi se srečuje pri opravljanju svojih nalog.

– Ali gre za zaposlitev za določen ali za nedoločen čas?

Gre za zaposlitev za določen čas, do konca trajanja mandata ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška.

Zadnje novice

Sorodne vsebine