11.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Tako so se “Šarčevi fantje” in mediji globoke države napajali s poročili Operativno komunikacijskih centrov Policije, vključno z vsemi osebnimi podatki, da bi lahko kompromitirali politične nasprotnike!

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec je ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu med drugim očital, da bi moral vedeti za prekršek nekdanjega državnega sekretarja Franca Breznika, zato smo se na ministrstvo obrnili z vprašanji. Uvodoma so za spletni portal Nova24TV pojasnili, da naj bi skladno z zakonsko ureditvijo direktor policije po svoji oceni obveščal ministra o zadevah, ki bi lahko pomenile večji odziv javnosti, česar v navedenem primeru ni storil. Minister Hojs je sicer od Mladine prejel zahtevo za posredovanje vseh poročil Operativno komunikacijskih centrov iz obdobja, ko je bil ustavljen sekretar Breznik, česar zaradi varovanja osebnih podatkov ni mogel storiti, je pa razkril, da bi glede na številne indice ta tednik lahko imel v policijskih vrstah svojega dopisnika. Hojs je razkril še, da je prejšnji minister Boštjan Poklukar prejemal poročila Operativno komunikacijskih centrov v celoti, torej v neanonimizirani obliki!

 

Odstopljeni nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec se v opoziciji ne znajde dobro in marsikdaj razkrije tudi kaj, kar bi sicer moral zadržati zase, še posebej, če gre za sporna ravnanja. Med drugim se je spravil tudi nad notranjega ministra Aleša Hojsa in dejal, da bi kot minister moral vedeti za prekršek, v katerem se je znašel nekdanji državni sekretar Franc Breznik. Z vprašanji smo se zato obrnili na ministrstvo za notranje zadeve in ministra Hojsa in ga najprej vprašali, če res drži, da je tovrstno obveščanje v pristojnosti ministra z notranje zadeve.

Hojs od Mladine prejel zahtevo za posredovanje vseh poročil OKC-jev iz obdobja, ko je bil ustavljen sekretar Breznik
Uvodoma so za spletni portal Nova24TV pojasnili, da naj bi skladno z zakonsko ureditvijo direktor policije obveščal ministra tudi o zadevah, ki bi lahko pomenile večji odziv javnosti, kar pa direktor policije opravi po lastni oceni: “Kot smo že večkrat pojasnili, me o dogodku (prekršku Breznika) direktor policije ni obvestil,” je odgovoril minister. Ko je v naslednjih dneh Hojs dobil zahtevo tednika Mladine, ki je zahtevala, naj jim posredujejo vsa poročila Operativno komunikacijskih centrov za obdobje, ko je bil ustavljen sekretar Breznik, česar jim zaradi varovanja osebnih podatkov seveda ni mogoče posredovati, je o taki zahtevi obvestil direktorja policije.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine