12.9 C
Ljubljana
sreda, 10 avgusta, 2022

Tako se sestavljajo protivladne zgodbice: Bralec na pijači zasačil novinarja portala Necezurirano Cirmana in Vukovićevo ter vidnega člana stranke SD Jauševca!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

V uredništvo smo prejeli informacijo našega bralca, ki se tik pred dopustom mudi po nakupih v ljubljanskem BTC-ju. Ko je šel mimo znanega ljubljanskega lokala Playa, ki je v solastništvu znanega slovenskega pevca Jana Plestenjaka, je za eno od miz imel kaj videti. Na kupu je bila namreč zbrana novinarska dvojica portala Necenzurirano, ki na dnevni ravni blati vlado Janeza Janše, in nekdanji tajnik ter glavni kadrovik stranke SD Uroš Jauševec. 

“Redno spremljam poročanje različnih slovenskih medijev, zato sem nemudoma prepoznal Primoža Cirmana in Vesno Vuković. Še posebej me je presenetilo, da je poleg njiju sedel nihče drug kot Uroš Jauševec, za katerega se pa ve, da je naravnost alergičen na desnosredinsko vlado Janeza Janše,” nam je zaupal bralec.

To, da se trojica Cirman-Vuković-Jauševec druži, po eni strani ne preseneča, namreč druži jih nestrinjanje z aktualno oblastjo. Portal Necenzurirano namreč na dnevni ravni blati vlado, še posebej radi pa se pri tem fokusirajo na premierja Janeza Janšo in stranko SDS. Vse odkar je izbruhnil prvi val novega koronavirusa, je Jauševec prek svojih zapisov na Twitterju stopil v ospredje kot izrazit nasprotnik vlade. Dal je vedeti, da je odkrit nasprotnik aktivacije 37. a člena zakona o obrambi, ki bi predvidel pomoč vojske pri zavarovanju južne meje, še posebej pa je stopil v ospredje, ko je že konec meseca marca napovedal vstaje proti vladi. Potem ko je v primitivizmu šel še korak dlje in ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa označil za fašista.

Krog se tako skleni
Glede na to, da je včeraj nekdanji novinar Dela in Dnevnika Dejan Karba s svojim zapisom, namenjenem prijatelju, dodobra razkril, kako deluje politika diskvalifikacij (najprej se vzpostavi neko iniciativo, katere delovanje je “povsem naključno”, osredotočeno na točno določenega posameznika, nato pa se prične na takšen in drugačen način nanj sistematično pritiskati), omenjeno sestankovanje trojice kaže še drugo plat, torej na kakšen način se novice s strani politike prepletajo do novinarjev. Jauševec je vendarle vidni predstavnik stranke SD. Krog prepletanja lažnih novic, ki so uperjene proti nasprotniku, je tako sklenjen. Morda pa bomo kmalu videli, o čem je tekla beseda.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine