12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Tako Šarec ščiti mafijsko državo: Na Facebooku zapisal, da so v odpisu 29 milijonov dolga družini Janković sodili po črki zakona! Niso, šlo je za zlorabo prava!

Sprenevedanjem na slovenski levici v povezavi z odpisom skoraj 29-milijonskega dolga družini Janković ni videti konca. Kot zadnji se je oglasil še premier Marjan Šarec, ki trdi, da pri omenjeni odločitvi ljubljanskega okrožnega sodišča ni nič spornega. S tem še enkrat znova dokazuje, da je tudi sam še kako povezan z globoko državo, ki v popolnosti nadzira slovenski pravosodni sistem in omogoča, da je družina Janković nad zakonom, že odvetnik Radovan Cerjak pa je poudaril, da je šlo v primeru prisilne poravnave Electa Holdinga za zlorabo zakona. 

 

Odpis kar 29 milijonov evrov dolga podjetju Electa Holding sinov ljubljanskega župana Zorana JankovićaDamijana Jankovića in Jureta Jankovića, ki nedvoumno potrjuje delovanje mafijske države, še naprej buri duhove. Medtem ko je praktično celotna javnost, vključno s številnimi pravnimi strokovnjaki, zgrožena nad to odločitvijo ljubljanskega okrožnega sodišča, pa to očitno ne velja za slovenskega premierja Marjana Šarca, ki je na svojem Facebook profilu zapisal, da pri omenjenem odpisu dolgov po njegovo ni šlo za nič spornega. Sodili naj bi celo po “črki zakona”. Toda pri tem gre za huda zavajanja premierja, ki si domnevno želi enakosti pred zakonom. Glede na zapisano ščiti nedotakljivo kliko prvorazrednih državljanov.

Mnogi ste se obrnili name v svojih zasebnih sporočilih, nekaj pa tudi javno, zaradi zadeve odpisa dolgov podjetjem v lasti družine Janković. Prvo dejstvo je, da je odločilo sodišče, ki je neodvisen organ. Drugo dejstvo je, da je razsodilo po črki zakona, ki je bil sprejet, če se ne motim, leta 2013 in za katerega so glasovali skoraj vsi v parlamentu. Tudi glasni iz današnje opozicije. Tega seveda nihče ni dolžan razumeti, so pa to dejstva in jih samo pojasnjujem. Si pa tudi sam želim enakost pred zakonom, kajti če tega ni, potem težko govorimo o pravni državi,” je na Facebooku zapisal Šarec.

Sodišča v Sloveniji so pod popolnim nadzorom globoke države
V Šarčevem zapisu gre že pri prvem navajanju za zavajanje javnosti, saj številne odločitve slovenskih sodišč nedvoumno dokazujejo, da nikakor niso neodvisna, ampak povsem pod nadzorom globoke države, ki z njihovo pomočjo na eni strani ščiti svoje podpornike, med drugim tudi družino Janković, na drugi strani pa s svojimi političnimi nasprotniki prav prek njih neusmiljeno obračunava. Več kot očitno torej je, da Šarec s svojim zapisom znova dokazuje, da je tudi sam še kako povezan z globoko državo, ki v popolnosti nadzira slovenski pravosodni sistem in omogoča, da je družina Janković nad zakonom.

Družina Janković (Foto: STA)

Odpis ni bil v skladu z zakonom ampak je šlo za kršitev
Sporno je tudi drugo dejstvo, ki ga izpostavlja Šarec. Odpis 29 milijonov evrov dolga sinovoma ljubljanskega župana namreč nikakor ni potekal na uveljavljen način, kar je že potrdil priznani odvetnik Radovan Cerjak, ki je poudaril, da je šlo pri tem za zlorabo zakona. Izpostavil je namreč, da gre pri poenostavljenih prisilnih poravnavah, kakršna je bila izvedena pri spornem odpisu dolga, običajno za to, da se odplača okoli 30, včasih tudi malo več odstotkov glavnice, v tem primeru pa je šlo za kar 95-odstotni odpis dolgov, kar je nadvse neobičajno. Ob tem je Cerjak izpostavil, da ta primer še enkrat znova dokazuje, da so nekateri ljudje v naši državi prvorazredni, nekateri pa drugorazredni. “Za nekatere se pač zakonska določila tolmačijo na tak način, za druge pa na drugačen način. Verjemite mi, da pri običajnem državljanu takšne prisilne poravnave sodišče zagotovo ne bi potrdilo,” je povedal. O enakosti pred zakonom, o kateri v svojem zapisu razpreda slovenski premier, pri nas tako še zdaleč ne moremo govoriti, kar je za demokratični sistem nadvse zaskrbljujoče.

Radovan Cerjak (Foto: Facebook)

Rajko Golob

Zadnje novice

Sorodne vsebine