2.2 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Tako kot »nevladniki« tudi SD zlorablja osebne podatke – Židanovi naj bi uslužbencem kmetijskega ministrstva prali možgane pred volitvami

Aktualni predsednik SD Dejan Židan je sicer tudi minister za kmetijstvo, gospodarstvo in prehrano, seveda v odstopu. In kot trdijo naši viri, je tudi uslužbence omenjenega ministrstva tako rekoč vzel za talce.

 

Za kaj gre? Naši viri trdijo, da je uslužbenko ministrstva na služben telefon poklical predstavnik SD in jo prepričeval, naj na volitvah glasuje za SD. Ob tem se marsikdo sprašuje, ali je bil minister Židan tisti, ki je odobril uporabo podatkov o službenih številkah mobilnih telefonov omenjenega ministrstva za potrebe volilne kampanje. Tudi mi se sprašujemo, ali je to zakonito in etično, če ta informacija drži.

Seveda pričakujemo odgovore tako s strani ministrstva kot tudi SD.

Že pred nekaj dnevi je izbruhnil škandal, ker je koordinator nevladnih organizacij Goran Forbici odposlal svoje pristransko sporočilo o SDS na celo več deset tisoč elektronskih sporočil…

Iz ministrstva za kmetijstvo pa so nam odgovorili: “Vaše navedbe o sumih političnega prepričevanja med zaposlenimi nismo zaznali. Zato prosimo, da lahko točno preverimo vaše informacije, sporočite malo bolj konkretne navedbe o vaših sumih, lokacije, ljudi, ki so bili prepričevani itd.; MKGP je namreč z organi v sestavi zelo številčen in ne moremo vedeti, ali je šlo za en primer, ki se je lahko zgodil tudi v naključnih okoliščinah (v telefonskem pogovoru, ki je prvenstveno namenjen reševanju strokovno / upravne zadeve, ki je kasneje nanesel na pogovor o politiki).

Sicer pa so službeni telefoni namenjeni za opravljanje delovnih nalog; poleg odhodnih klicev, ki so posledica delovnih obveznosti, pa zaposleni tudi prejemajo klice državljanov, na katere pa ne morejo vplivati – vedeti vnaprej kdo jih bo poklical kliče in s kakšnim namenom. Ko telefon zazvoni, ga zaposleni dvigne in šele takrat ugovori kakšen je namen klicatelja. Glavne telefonske številke MKGP so javno objavljene, določeni strokovni osebi pa se klicatelja lahko preveže s tajništva.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine