0.9 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Tako je reagirala Tanja Fajon, ko izgubi nadzor nad programom na RTV Slovenija

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Levi politični pol se čuti ogroženega, da bo po dolgih desetletjih izgubil vpliv na delovanje Radiotelevizije Slovenije. Mladina je tako poročala, da bo se bo v jesenski shemi paradna oddaja skrajne levice, Studio City, umaknila na drugi program in bo na sporedu le dvakrat mesečno. S komentarjem ni mogla manjkati Tanja Fajon, ki je spet izrazila svojo zaskrbljenost.

Radiotelevizija Slovenija je edini nacionalni medij, ki bi moral skrbeti za pluralno izmenjavo stališč. Tako bi morale biti tudi oddaje na javni televiziji pluralistične, uravnotežene in neideološke. Vsako leto za izpolnitev teh zavez dobijo vodilni na RTV Slovenija dobrih 100 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Žal se je izkazalo, da se je v času sedanje vlade vodstvo informativnega programa pod vodstvom Manice Ambrožič spremenilo v hudo ideološko nasprotnico sedanji vladi. Že pred meseci je v intervjuju za Delo odvetnica Nataša Pirc Musar povedala, da še po hodnikih RTV-ja vlada duh stranke SD. Ta ji je pred leti preprečila, da bi postala generalna direktorica RTV Slovenija.

Prav oddaja Studio City že dlje časa velja za enourno promocijo idej radikalne levice. Večina prispevkov v oddaji radi predstavljajo kot odmik od “mainstreama” in izpostavljajo kritično razmišljanje. V tem pa blestijo predvsem intelektualci kulturnega marksizma in zagovorniki demokratičnega socializma. Prav to so ideje, ki jih najbolj vehementno zagovarja stranka Levica, enako pa se pod vodstvom Fajonove obnašajo Socialni demokrati.

Studio City le dvakrat mesečno in konec sveta za Tanjo Fajon

“Zaskrbljena” voditeljica Socialnih demokratov Tanja Fajon se je spet oglasila ob morebitnih prihajajočih spremembah na RTV Slovenija. Njen odziv na zmanjšanje oddaj Studio City je razumljiv, saj je velikokrat nastopala kot gostja v oddaji. Zapisala je, da ” se potem tudi na nacionalki poslavljamo še od zadnjega svobodnega in kritičnega razmišljanja v Studio City. Zatirati kritične poglede in drugače misleče spominja na mračne čase,” zapiše Fajonova.

Ne sme nas niti čuditi, da so se prve informacije o zmanjšanju oddaj Studio City znašle v Mladini, saj je eden izmed manjših lastnikov Mladine tudi Marcel Štefančič mlajši, dolgoletni voditelj oddaj. V resnici pa t. i. “progresivno-kritična” oddaja le skrbi, da na tihi način prodaja levičarske globalistične ideje o migrantih, LGBT skupnosti in “civilni družbi”.

Zadnje napovedi generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha kažejo na določene spremembe v delovanju RTV Slovenija v prihodnje. Prvo resna preizkušnja za Grah Whatmougha bo že v petek, 13. 8. 2021, ko se bo sestal programski svet, ki bo odločal o tem, ali bo Natalija Gorščak še naprej direktorica Televizije Slovenije. Njen morebitni odhod bo prvi signal, da so spremembe na RTV Slovenija možne.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine