16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

SVS: Izgubljeno zaupanje in kršenje funkcionarskega etičnega kodeksa ministra Karla Erjavca

Sindikat vojakov Slovenije je predsedniku odbora za obrambo, poslancu Samu Bevku danes poslal predlog za sklic nujne seje odbora. Vse poslance pa smo pozvali k vložitvi interpelacije zoper Karla Erjavca. 

V SVS želimo opozoriti, da se vsak dan srečujemo s podobnimi zavajanji, sprenevedanji in neresnicami, kot v primeru brigadirja Škerbinca. V večini zastopamo vojake, za katere pa ni takšne medijske pozornosti, kot je ob nezakoniti razrešitvi poveljnika sil. Vojakom preostanejo le SVS in sodišča za dokazovanje svojih oškodovanj. Že več let vsakodnevno opozarjamo na nevzdržne razmere v Slovenski vojski, a na bolje se ne premakne. Politika ob sprejetih odločitvah, da se bo za vojsko namenilo več denarja, skoraj vedno najprej pomisli na nakupe tehnike, v SVS pa smo prepričani, da je skrajni čas, da se na prvo mesto postavijo pripadniki Slovenske vojske in sistemsko uredijo razmere in odnosi v obrambnem sistemu. 

Upamo, da na odboru za obrambo pride do resne razprave o stanju v Slovenski vojski in da se bo naredilo vse za zaustavitev negativnih kadrovskih trendov.  

Vir: SVS

Zadnje novice

Sorodne vsebine