-0.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

Svetniški klub SDS: Zvišanje cen letnih vozovnic LPP ne bo dvignilo popularnosti javnega prevoza!

V svetniškem klubu SDS se zavzemajo, da bi javni potniški promet v Ljubljani uporabljalo čim večje število prebivalcev MOL pa tudi čim večje število dnevnih migrantov. Svetniški klub SDS je zato za februarsko sejo mestnega sveta vložili amandma za drastično znižanje cen letnih vozovnic LPP.

Amendma predlaga, da bi letna splošna neprenosljiva vozovnica stala 250 namesto 365 evrov, letna neprenosljiva vozovnica za upokojence pa 150 namesto 220 evrov. V predlagano ceno letne vozovnice bi bila vključena tudi storitev Bicikelj.

 
V svetniškem klubu SDS menijo, da zvišanje cen vozovnic skupaj s predlogom cen letnih vozovnic ne bo dvignilo popularnosti javnega transporta niti ne bo ustavilo dolgoletnega trenda padanja števila potovanj v mestnem prometu. Ravno nasprotno, saj so po mnenju svetnikov SDS letne vozovnice s ceno 350 oz. 220 evrov preprosto predrage. Zato v svetniški skupini SDS predlagajo znižanje cene na 250 oz. 150 eur z željo, da bi s tem naredili prvi korak k temeljiti spremembi cenovne politike LPP, ki je, poleg prenove tras posameznih avtobusnih linij, predpogoj za nujno popularizacijo javnega transporta v Ljubljani.

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine