26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Suzana Lep Šimenko: IIegalnih prehodov južne meje je vse več, bo vlada vendarle ukrepala?

Prebivalci na območjih policijskih postaj Podlehnik, Gorišnica in Ormož se vse pogosteje srečujejo z ilegalnimi migranti ali najdenimi predmeti, ki jih slednji odvržejo.

 

Poslanka Suzana Lep Šimenko je na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi s povečanim številom ilegalnih prehodov državne meje.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani gospod minister Boštjan Poklukar,

še vedno smo priča velikemu številu nezakonitih prehodov čez slovensko južno mejo. Kot poslanka, ki živi v eni od občin na južni meji, sem tako na terenu kot tudi preko obiskov občank in občanov v poslanskih pisarnah ali sporočil seznanjena z vse večjimi srečanji domačinov z ilegalnimi migranti ali najdenimi predmeti, ki jih slednji odvržejo.

Glede na navedeno, vas vljudno prosim za podatek o številu ilegalnih prehodov državne meje na območju PP Podlehnik, PP Gorišnica in PP Ormož – ločeno po PP v mesecu oktober in november 2019. Prosim tudi za podatek o številu ilegalnih migrantov po državljanstvu na tem območju ter po spolu.

Zanima me, kaj nameravate storiti za večjo varnost ljudi na območju, ki jih pokrivajo PP Podlehnik, PP Gorišnica in PP Ormož? Ali nameravate povečati število policistov ob meji na tem območju?

Zanima me tudi, zakaj imajo policisti, ki v avtomobilih čuvajo južno mejo na tem območju, ponoči prižgane luči? Državljane namreč le to navdaja z neprijetnim občutkom, saj jim daje signal, da je ilegalnih prehodov veliko več, kot je dejansko prikazano.

Zadnje novice

Sorodne vsebine