23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Strpnost, spoštovanje, sodelovanje – Teden vzgoje 1. – 7. september 2023

Piše: SloSolar.si

Društvo katoliških pedagogov Slovenije v sodelovanju s Komisijo za šolstvo pri SŠK in Slovenskim katehetskim uradom med 1. in 7. septembrom prireja Teden vzgoje 2023 z naslovom Strpnost, spoštovanje, sodelovanje.  

Nastal je ob konkretnih izzivih s katerimi se naši učitelji soočajo: z vprašanjem spolne in narodne identitete, z vprašanjem nedotakljivosti človeškega življenja in posledično evtanazije, ter končno s problematiko nasilja v vzgojno izobraževalnem sistemu.

Letošnji Teden vzgoje bo potekal malo drugače kot prejšnja leta, saj se bo začel s 1. in končal s 7. septembrom. Gradivo, ki smo ga pripravili prinaša razmišljanja sedmih različnih avtorjev, ki so na najrazličnejše načine vpeti v vzgojno izobraževalni sistem. Besedila se lahko uporabijo pri bogoslužju ali pa za osebno premišljevanje. Vsakemu dnevu so dodane prošnje, kot spodbuda za molitev in duhovno podporo vsem, ki so vzgoje in izobraževanja.

»Zdi se, da je letošnji naslov Tedna vzgoje, ki ga v Društvu katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) pripravljamo že 6. leto, nastal v duhu odziva na obsežne naravne katastrofe, ki so nas prizadele v letošnjem poletju. Pa ni tako, čeprav smo neizmerno veseli, da je naslov zaživel v praksi, med ljudmi, ki so bili prizadeti, z ljudmi, ki so jim priskočili na pomoč. Zato verjamemo, da bodo tudi letošnji prispevki zaživeli med ljudmi in jih nagovorili,« je v uvodih besedah k Tednu vzgoje 2023 podpredsednik DKPS in koordinator Tedna vzgoje Matevž Vidmar.

Več lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine