9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Stranko DeSUS zapiuščajo tudi njeni podpredsedniki

Podpredsednica DeSUS Anita Manfreda, ki je veljala za del ožje ekipe nekdanje predsednice stranke Aleksandre Pivec, je danes odstopila s te funkcije, prav tako je zapustila stranko. Napovedujejo se tudi odstopi preostalih dveh podpredsednikov, v prihodnjih dneh pa naj bi več občinskih odborov razpravljalo o morebitnem izstopu iz DeSUS.

Anita Manfreda, ki je v DeSUS vstopila ob državnozborskih volitvah leta 2014, je v svoji odstopni izjavi zapisala, da so bili v njenem delovanju tudi v stranki DeSUS vedno glavna vodila delati dobro za ljudi, prisluhniti njihovim potrebam, vzpostavljati dobre temelje za sodelovanje in iskati rešitve za napredne spremembe.

“Danes se v stranki DeSUS, upoštevajoč nedavne dogodke in nestrinjanja, ne vidim več. Zanosu in želji stranke narediti nekaj dobrega za ljudi so krila prestrigli drugi interesi, kar je popolnoma v nasprotju z mojimi načeli,” je pojasnila.

Kot je dodala, so “nizkotni prijemi omalovaževanja dela” Pivčeve pokazali, da smo še daleč od družbe, ki spoštuje in ceni rezultate.” Po njenem mnenju se bo to gotovo poznalo na izrazito zmanjšanem zaupanju mladega usposobljenega kadra v potenciale DeSUS.

Po navedbah Janeza Ujčiča, ki je bil v času predsedovanja Pivčeve uradni govorec DeSUS, sta iste poteze napovedala ostala dva podpredsednika Jelka Kolmanič in Anton Balažek. Kolmaničeva je za STA dejala, da te informacije še ne želi komentirati, saj da je še preuranjeno.

Po Ujčičevih navedbah so prav tako najavili razpravo o morebitnem izstopu iz stranke v 16 občinskih odborih, med drugim tudi v mariborskem.

Potrdil je, da so ideje, da bodo tisti, ki bodo zapustili DeSUS, formirali novo stranko.

Zadnje novice

Sorodne vsebine