1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Strahotno ogorčenje po zadnji operaciji na otroški srčni kirurgiji, zaradi katere je umrl otrok. Zdravnik je namreč – telefoniral!

Stanje na otroški kirurgiji je vse slabše, Slovenijo je konec preteklega tedna pretresla vest, da je po zapletih po operacijah umrla dojenčica.

 

V uredništvo smo od virov blizu UKC Ljubljana danes prejeli ogorčeno pisanje, polno razočaranja nad ameriškim strokovnjakom slovenskih korenin Igorjem Gregoričem, ki naj bi reševal situacijo po odhodu slovenskih zdravnikov. Šlo naj bi za zadnjo operacijo na otroški srčni kirurgiji, ko Gregoriča po pričevanju naših virov sploh ni bilo pri operaciji. Še več, niti v Sloveniji ga ni bilo, ampak je bil na morju v Rovinju. “Samo pametoval je po telefonu,” ogorčeno pripovedujejo insajderji.

Gregorič je sicer predsednik sveta na novo ustanovljenega Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni (NIOSB), ki je danes po poročanju Slovenske tiskovne agencije napovedal, da bodo že dogovorjene prihode tujih zdravnikov v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana verjetno prestavili do prevzema celotnega programa zdravljenja otrok s srčnimi obolenji in s prirojenimi srčnimi napakami na NIOSB. Dejal je še, tako agencija, da se bo na prošnjo strokovnega sveta UKC Ljubljana in na njihovo trditev, da “stanje povzroča vznemirjenost sodelujočih v dosedanjem programu”, NIOSB organiziral in čim prej v celoti prevzel program. Do takrat pa program v celoti organizira in naprej vodi ter izvaja UKC Ljubljana.

Že pred dnevi je na UKC, varuhinjo človekovih pravic in vlado prišlo odprto pismo starša otroka, ki so mu odpovedali ambulantni pregled, nato pa naj bi otroka pregledal prvi zdravnik, ki je imel čas. Na pediatrični kliniki pa naj bi po navedbah starša odpovedali vse preglede. Na UKC so navedbe iz pisma zanikali in pojasnili, da v posameznih primerih sicer lahko pride do prestavitve pregledov, a starši takoj dobijo nov datum ali pa jih o tem naknadno obvestijo po pošti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine