17.2 C
Ljubljana
četrtek, 21 septembra, 2023

Stojan Petrič išče rešitelja za svoje posle: je to razvpiti ekonomist Jože Damijan?

Že jutri, v sredo, 7. oktobra 2020, bi utegnil v časniku Delu iziti “pomemben” članek, ki ga bodo množični mediji pridno povzemali, napovedujejo naši vir. Pri Delu naj bi našli rešitelja, formalno ga bodo predstavljali kot rešitelja za slovensko gospodarstvo, povsem po pravici povedano pa gre za človeka, na katerega pri reševanju svojih poslov računa lastnik Dela, idrijski tajkun Stojan Petrič, poroča portal Škandal24.

Gre za Jožeta Damijana, včasih je bil Jože P. Damijan, ki ga bodo pri Delu formalno sicer imenovali za kandidata za tehničnega mandatarja, napoveduje naš vir. In potem bodo na dan objave Delovo novico posvojili tudi v nekaterih političnih strankah, v katerih so sicer po januarske odstopu predsednika LMŠ Marjana Šarca morali zapustiti vlado. In v teh strankah bodo sklicali tiskovno konferenco in Damijana predlagali za svojega kandidata za tehničnega mandatarja.

Politični poznavalci trdijo, da kaže objava na otoplitev odnosov med Šarčevo stranko LMŠ in Petričem. V operacijo naj bi bil aktivno vmešan Šarčev Damjan, in sicer Črnčec, ki naj bi opravljal tudi preverko Damijana, ki sicer trenutno velja za izjemno zagrenjenega moža, ki bi mu takšna kandidatura morebiti prinesla novo priložnost. Da se Damjan z obveščevalno srenjo dobro razume, pa pričajo tudi posnetki z Damijanove zadnje poroke, ki jih je leta 2013 objavil spletni portal Politikis, ko je bil priča Damijanove neveste razvpiti Drago Kos.

Vir pa opozarja tudi, da Petrič in kompanjoni s svojo potezo veliko tvagajo, saj velja Jože Damijan za moža, ki potrebuje veliko denarja. To smo razkrili že leta 2018, ko je skušal, prav v času vlade Marjana Šarca, postati guverner Banke Slovenije, in je zemljiška knjiga razkrila, da njegovo svobodo omejuje kar 587 tisoč evrov težka hipoteka na njegovem domačem naslovu v Domžalah. Ki ni edina, druga je težka “zgolj” 40 tisoč evrov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine