12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Številni bodo v novo leto vstopili na množičnih silvestrovanjih na prostem

Številni bodo novo leto 2019 pričakali na množičnih silvestrovanjih na prostem, ki jih pripravljajo v večjih mestih po državi. Ponekod bo nebo razsvetlil ognjemet. Tudi vreme jim bo naklonjeno, ker bo po napovedih povečini suho.

V Ljubljani bodo že tradicionalno silvestrovali na štirih trgih. Na Kongresnem trgu, kjer bo program namenjen najširšemu krogu obiskovalcev, bodo nastopili Anabel, Nika Zorjan in Victory. Na Mestnem trgu, kjer se bodo zbrali ljubitelji popevk, pa bodo nastopili Maraaya & Jazzilaz in Klara Jazbec.

Na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe, ki jih bodo zabavali Super Action Heroes, Red Five Point Star in Elvis Jackson. Na Pogačarjevem trgu, kjer bodo poskrbeli za ljubitelje slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe, pa bodo na odru Gala Kvintet in France in Krila.

Polnočni ognjemet z Ljubljanskega gradu bodo pripravili z raketami iz biorazgradljivih materialov. Te bodo v zeleni barvi, ki je barva Ljubljane, in v srebrni, zlati in modri, ki so barve silvestrskega večera. Če bo megla, povečana oblačnost ali močan veter, bo ognjemet zvočni z nizko letečimi raketami, napovedujejo v Turizmu Ljubljana.

V Mariboru, kjer ima javno silvestrovanje najdaljšo tradicijo v Sloveniji, bosta nastopila Nuša Derenda in Pop Design.

Zadnje novice

Sorodne vsebine