2.8 C
Ljubljana
petek, 2 decembra, 2022

Stevanovićevi sledilci pokazali pravi obraz: Pozivi k uporabi orožja proti policiji in vladi!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Organizator protestov proti pogoju PCT v vseh sferah javnega življenja Zoran Stevanović je po pridržanju zaradi suma kaznivega hujskanja k upiranju odkorakal na prostost in to navkljub preiskavi na sedežu stranke in na njegovem domu, ker dokazov za podaljšanje pripora očitno niso našli. Pridržanje pa očitno ni imelo vpliva na to, da stranka ne bi še naprej vztrajala pri udeležbi na protestih in nanje celo pozivala. 

Na Facebooku stranke Resni.ca, njen predsednik je Zoran Stevanović, je bil objavljen zapis z naslovom “Jutri bomo stali med vami, ne pa na odru, a zato nič manj glasni”. Uvodoma je mogoče prebrati, kako naj bi jim uspelo nekaj neverjetnega. “Na protestih se je združila množica ljudi, ki je v Sloveniji še nismo videli. Za trenutek smo občutili tisto pravo svobodo, ki je bomo kmalu deležni za vedno”.

Protesti (foto: Youtube / TopNews)

V zapisu so s sledilci delili novico o tem, da bo stranka Resni.ca ob 15. uri pred parlamentom, in jih opozorili, da se je treba še naprej boriti. S tem so več kot očitno pozvali k udeležbi na “miroljubnem” protestu proti pogoju PCT, ki pa se je, kot vemo, že večkrat izkazal za nasilnega. Poleg metanja granitnih kock in pirotehničnih sredstev smo bili priča različnim oblikam vandalizma, šli pa so celo tako daleč, da so v času, ko je promet najgostejši, blokirali prehajanje po ljubljanskih ulicah.

Hočemo orožje!
Pravijo, da so dosegli, da se je situacija precej umirila. “Da je po njihovem epidemija zelo v upadu, čeprav so nas obtoževali neodgovornosti in porasta okužb/smrti, ki bi naj sledil po protestih. Ne poroča se več tako grozovito o obolelih in mrtvih … Sodišča so začela delati: ustavno v primeru PC za državne uslužbence, vrhovno pa v primeru nošenja mask v zaprtih prostorih. Vlada Republike Slovenije se boji in ne stopnjuje več ukrepov! Razmišljajo celo o predčasnih volitvah … In vse to je povzročil pritisk mase ljudi in veličasten upor ljudstva. Stisnili smo jih v kot, zdaj pa potrebujemo samo še tolikšno maso, ki bo to agonijo za vedno zaključila,” poudarjajo.

Organizator protestov Zoran Stevanović (foto: STA)

Omenjajo miroljubne proteste, a njihovi sledilci ne okolišijo
Stevanovićeva stranka opozarja, da se ljudje morajo boriti še dalje naprej. “Naj ne bo zastonj nobena žrtev politično-policijskega nasilja, nobena žrtev javnih linčev in brezobraznosti politikov, nobena žrtev prisilnih cepljenj in kolapsa zdravstvenega sistema.” To so podkrepili v smislu, češ da naj ljudje ne pozabijo, da so to obljubili otrokom. “Zato bomo mi – Resni.ca – jutri ob 15h pred parlamentom! In še en opomnik: spremembe lahko povzročijo le mirni protesti … glasni, ampak mirni. Ne dajmo jim razloga za torturo. Moč in svoboda ljudstvu!,” poudarjajo.

Če pa si človek pogleda le nekaj izmed komentarjev, kot sta: “Hočemo orožje” in “Papak, granitna kocka, molotovka” lahko vidi, da nevarnost nasilništva na protestih, ki so neprijavljeni, obstaja. Ti namreč ne okolišijo glede metod, ki jih je bilo videti na nasilnih protestih. Le upamo lahko, da se ne ponovi scenarij iz prejšnjega tedna.

foto: posnetek zaslona / socialna omrežja

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine