13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Srečanje evropskih ministrov za kmetijstvo

Piše: L. B.

V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju bo 6. in 7. septembra 2021 potekalo neformalno srečanje ministrov in ministric za kmetijstvo, ki bo posvečeno krepitvi dialoga med urbanimi in ruralnimi območji.

Prvi dan srečanja bo namenjen predstavitvi primerov dobrih praks na področju kmetijstva. Ministri bodo obiskali vzgojno-izobraževalni zavod Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, kjer izvajajo izobraževalne programe o pomenu prehranske verige s poudarkom na varovanju narave in okolja ter turistični ponudbi. Sledil bo ogled Evrosada, ki velja za vodilnega slovenskega pridelovalca sadja, zlasti jabolk, hrušk, breskev in jagod najvišje kakovosti. Z idejo povezati lokalne ponudnike, je Podjetje je odprlo t. i. Evrosadovo tržnico z namenom povezovanja lokalnih ponudnikov.

Naslednji dan bo namenjen razpravi o krepitvi dialoga med urbanimi in ruralnimi območji, kjer bo sodeloval evropski komisar za kmetijstvo Janusz Wojciechowski. Razprave bodo potekale o vlogi podeželja v družbi in izzivih, s katerimi se podeželje v tem procesu sooča. Prav tako bodo govorili o trendih, ki bodo v bodoče opredeljevali podeželje ter izmenjali mnenja o tem, kako posamezne države članice vidijo sobivanje med mestom in podeželjem in kako rešujejo ključne izzive sobivanja.

Na novinarski konferenci v torek, 7. septembra, ob 13.00, bosta predsedujoči svetu za kmetijstvo in ribištvo, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek in evropski komisar za kmetijstvo Janusz Wojciechowski govorila o krepitvi dialoga med urbanim in ruralnim območjem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine