0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Srečanje članov in simpatizerjev SDS celjske regije

Na letališču v prostorih Aerokluba Slovenske Konjice je včeraj potekalo srečanje članic in simpatizerjev SDS in vseh tistih, ki jim je mar za Slovenijo. V organizaciji domačega odbora iz Slovenskih Konjic in tistih, brez katerih ne gre, gostov, kandidatov in kandidatk za Evopski parlament skupne liste SDS in SLS ter vseh prisotnih. Ozračje, kot ga znajo narediti samo ljudje ki jim je Slovenija v srcu in mislijo in želijo Sloveniji najboljše.

Srečanja so se udeležili kandidati in kandidatke za poslance in poslanke na volitvah za Evropski parlament, in sicer Romana TomcPatricija Šulin in Alja Domjan, dr. Milan Zver, Davorin Kopše ter Franc Kangler. Seveda niso manjkali tudi nekateri poslanci in poslanke iz aktualnega sklica državnega zbora. Franc Breznik, Marjan Pojbič, domačin Bojan Podkrajšek ter Jelka Godec, podpredsednica SDS in poslanka v DZ RS, ter seveda Branko Bračko, predsednik Celjske regijske koordinacije SDS. Nekaj čez 320 udeležencev, srčnih ljudi, je bilo seveda več kot dovolj za odlično vzdušje in spodbudo, da se družimo ter lepo in s prepričanjem gremo na volitve za poslance v Evropski parlament ter dosežemo najboljši rezultat doslej, čeprav je dosedanji  prav tako ugoden. Neodločnim pa smo dolžni pomagati, da izberejo prav, da izvedo, kdo lahko poskrbi zanje, da se jim bo godilo bolje kot do sedaj. Imeli smo jih v tem mandatu.

Med njimi z najdaljšim stažem je dr. Milan Zver. Celotni Evropi, posebej mlajši populaciji oziroma študentom je znano, kaj pomeni Erazmus+. Projekt, katerega idejni oče je prav dr. Milan Zver. 27 milijard EU je bilo do sedaj namenjeno temu programu za mlade.

Po besedah dr Milana Zvera: »Največji problem, s katerim se soočamo, je varnost. Na tem področju potrebujemo takojšnje ukrepe. Zaščititi moramo zunanjo mejo Evrope, da se Evropska unija ubrani pred najhujšim. Nujni pa so tudi ukrepi za socialno blaginjo državljanov.” Omenil je tudi nedavni obisk Manfreda Webra, ki kot »Spitzenkandidat« EPP v svojih načrtih ob morebitni potrditvi na čelu Evropske komisije namerava za večjo varnost predlagati skupno evropsko vojsko, za boj proti terorizmu pa evropski FBI.

Romana Tomc je  prav tako spregovorila o delu, ki ga je opravila v dosedanjem mandatu v Evropskem parlamentu. Posebej o avstrijski diskriminatorni politiki glede otroških doklad. Tukaj je naletela na zelo pozitiven odziv. Avstrija bo vrnila denar, ki ga je s tem napačnim odnosom do slovenskih otrok odvzel njen napačen odnos do tega vprašanja.
Se pa bo v primeru ponovne izvolitve še posebej trudila na področju pokojnin in zakonodaje, povezane s tem. Kot edina članica odbora iz Slovenije v Evropskem parlamentu je dala poseben prispevek na področju davčnih utaj v EU ter pri pripravi zakonodaje za preprečitev le-te.

»V Sloveniji ne moremo biti zadovoljni z uspešnostjo črpanja EU-sredstev, ki bi lahko bilo uspešnejše, če bi ustanovili pokrajine. V pogajanjih o novi finančni perspektivi sem si prizadevala za povečanje kohezijskih sredstev, da se Evropa še naprej razvija enakomerno,« meni Patricija Šulin. Da bi se to dogajalo tako, kot je prav, in v zadostnem obsegu, pa morajo biti podprti od doma, imeti sposoben domači menagement, ki bo nekaj znal. Imeti vlado, ki vlada, to, kar imamo trenutno, pa ni ne eno ne drugo. »Potrebujemo vlado Janeza Janše, in to čim prej,« je poudarila Patricija Šulin. Tudi iz Evrope bo prihajalo več denarja in še česa.

Da bi jutri živeli bolje in doma, ne pa bog ve kje, je potrebno za mlade narediti čim več, zato je treba iti na volitve. Na njih bomo odločali, če želimo Evropo, ki bo mladim ženskam omogočala fleksibilen delovni čas, da se bodo odločale za več otrok, da bo v vrtcih več slovenskih in ne tujih otrok, da bodo dedki in babice hodili po otroke v vrtec bolj nasmejani, ker bodo pokojnine višje. »Mogoče naši politični nasprotniki imajo kdaj boljšo opremo. Mi imamo pa srce. S tem srcem in odhodom na volitve v Evropski parlament lahko to spremenimo, da bomo v Sloveniji lepše živeli,« je pripomnila Alja Domjan, predstavnica mladih med kandidatkami za Evropski parlament na skupni listi SDS-SLS.

Davorin Kopše je razmišljal o trenutku danes, ko smo na razpotju že shojenih poti. Smo v položaju, ko izbiramo svojo pot. Pot življenja v EU, s svojimi družinami v evropski družini narodov. Ustavitev migracij in zagotavljanje varnosti za dosego in seveda ohranitev tega je predpogoj. Ohraniti in izboljšati moramo Evropo, našo Evropo, kot smo jo poznali do zdaj. Posebej je po njegovem slabo poskrbljeno za invalide. Teh, ki imajo določene stopnje invalidnosti, je v celotni EU skoraj 80 milijonov. Večji del njih potrebuje samo dostop do dela in možnosti, da se s svojim delom preživljajo, kolikor je to možno.

»Ko je bila desna vlada, smo znali poskrbeti za ljudi, črpali smo evropska sredstva, gradili šole, ceste, denar je šel tudi kmetom, človek je človeka spoštoval. Danes ugotavljamo, da so tisti, ki so na oblasti, pozabili, da smo člani Evropske unije,« meni Franc Kangler,ki se je tudi udeležil srečanja v bližini Slovenskih Konjic.

Podpredsednica SDS Jelka Godec je kot zelo pomembno poudarila, da naj bodo domoljubje in slovenske vrednote osnovno vodilo za naše kandidate pri njihovem delu v Evropskem parlamentu. Ne spimo, zganimo se in 26. maja pojdimo na volitve v Evropski parlament.

Ne moremo iti mimo odličnega kulturnega programa, ki so ga pripravili Marjan Tremel, ki je odpel tudi slovensko himno, ansambel Mi štirje ter odličen mlad pevec in virtuoz na harmoniki Jakob Tojnko.

Popoldan v krogu članov, članic in simpatizerjev je izpolnil naša pričakovanja. Želja in tudi potreba je, da vsi mi izpolnimo lastna pričakovanja o boljšemu jutri tudi tako, da gremo 26. maja na volišča in obkrožimo za Evropo in za Slovenijo.

Vane K. Tegov

(vir: www.vfokusu.si)

Zadnje novice

Sorodne vsebine